Θεϊκές Πατάτες ακορντεόν !
- πατατες 4 μεγάλες
- βουτυρο 70-100 γραμμάρια (ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας)
- σκορδο 1-2 σκελίδες ψιλοκομμένες
- δενδρολίβανο μερικά φύλλα
- κασέρι 150 γραμμάρια κομμένο σε φέτες
- μαιντανος ψιλοκομμένο
- αλατι χοντρό
- κρεμα γαλακτος
- μπεικον
- τυρί διάφορα
Υλικά
Εκτέλεση
Για 4-6 άτομα
Με ένα αποφλοιωτή ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις πλένετε καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής βάζετε την πατάτα και την κρατάτε σταθερή από την άκρη, κόβετε σε κάθετε φέτες την πατάτα με απόσταση 1 εκ. δεν θέλουμε να τις κόψουμε μέχρι κάτω, αλλά ίσα ίσα να ακουμπάει το μαχαίρι στο ξύλο κοπής.
Έπειτα αναμειγνύουμε το βούτυρο με το ψιλοκομμένο σκόρδο, δεντρολίβανο, μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια γεμίζουμε με το μείγμα βούτυρο τις φέτες από τις πατάτες εσωτερικά και εξωτερικά και τοποθετούμε από μια φέτα κασέρι,μια φετα μπεικον σε κάθε εσοχή πατάτας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
τις βγαζουμε απο το φουρνο και περυχυνουμε με κρεμα γαλακτος και διαφορα τυρια
ψηνουμε για ακομη 15-με 20 λεπτα
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος