Ο συνδυασμός “γάλα με μπισκότα” είναι ένας υπέροχος συνδυασμός!
Εμεις σκεφτήκαμε να βρουμε μια συνταγή για να κάνει αυτό τον συνδυασμό ακόμα πιο υπέροχο. Αντί δηλαδη να βουτάς το μπισκότο στο γάλα θα ήταν ακόμα πιο ενδιαφέρον να βάζεις το γάλα ΜΕΣΑ στο μπισκότο!
-
Για τα cookies
- 185 γρ. αλεύρι
- 125 γρ. βούτυρο, σε μικρά κομμάτια
- 1 αυγό
- 4 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 2 γρ. μπέικιν σόδα
- 180 γρ. ζάχαρη μαύρη
- 5 γρ. αλάτι
- 5 γρ. βανίλια εκχύλισμα
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
Για τα cookiesΣ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τo αυγό και χτυπάμε για να ομογενοποιηθεί.Προσθέτουμε τη βανίλια και στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί κάθε δόση, προτού προσθέσουμε την επόμενη. Όταν ενσωματωθεί όλο το μείγμα του αλευριού, σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής
Πρώτα, φτιάξε τη ζύμη για τα coockies.
Τα κομματάκια σοκολάτας πρέπει να είναι πολύ μικρά, γιατί αλλιώς μπορεί να σπάσουν τα ποτηράκια.
Χρησιμοποίησε το ειδικό για μαφιν ταψάκι τοποθετώντας αντικολλητικό χαρτί.
Για το εσωτερικό των ποτηριών, χρησιμοποίησε φελλούς που είχε τυλίξει με αλουμινόχαρτο.
Μετά, τα έκοψε σε ξεχωριστά κομμάτια.
Έτσι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για το εσωτερικό άνοιγμα των ποτηριών.
Σαν πείραμα, δοκίμασε και το ρολό από χαρτί κουζίνας για τον ίδιο σκοπό.
Το συγκεκριμένο υλικό ήταν ασφαλές για το φούρνο.
Απλά πρέπει να κοπεί στο σωστό ύψος…
Και να καλυφθεί με κολλητική ταινία.
Μετά, διπλώνουμε τη ζύμη.
Χρησιμοποίησε αρκετό αλεύρι για να κάνεις τη ζύμη λεία και απαλή.
Για να κοπεί ο πάτος του ποτηριού χρησιμοποίησε ένα άλλο μικρό ποτηράκι..
Υπέροχα!
Επίσης, χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι για πίτσα για να είναι εντελώς ίσια κομμένα τα κομμάτια.
Με ένα μικρό ποτηράκι δίνει σχήμα στη ζύμη.
Ή και με τους φελλούς.
Είναι πιο εύκολο να βγάζεις το αντικολλητικό χαρτί από το ταψάκι, παρά να βάζεις εκεί μέσα τη ζύμη.
Πρέπει όμως να ενοποιηθεί καλά η ζύμη πριν μπει στο ταψάκι.
Και μετά, ψήσιμο! Then, bake! (στους 190 βαθμούς κελσίου για 10-14 λεπτά)
Το αλουμινόχαρτο φαίνεται ότι ήταν καλύτερη επιλογή από το χαρτόνι.
Προσοχή, καίνε!
Νοστιμότατα ποτηράκια!
Ταιριάζει να βάλεις και λίγη κρέμα μέσα στα ποτηράκια.
Βοηθάει στην μόνωση του ποτηριού.
Άφησέ το να στεγνώσει…
Και μετά δοκίμασέ τα!
πηγή: Instructables
πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες αποκλειστικα για παιδια
Ειδήσεις σήμερα
- Χρήστος Μάστορας : H ταινία Στέλιος Καζαντζίδης είναι ο λόγος που ανακάλυψε πως έχει ΔΕΠΥ
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Grand hotel : Ο Ρήγας κλέβει το μωρό της Ελένης για να μπορέσει να την εκδικηθεί
- Η Γη της Ελιάς : Τελικά όντως θέλει να τους εκδικηθεί – Η Αριάδνη βλέπει τον Κουράκο να κοιτά με λατρεία την Ιουλία