Σας έχει τύχει πολλές φορές να βάλετε παραπάνω αλάτι στο φαγητό, είτε γιατί δεν το υπολογίσατε σωστά, είτε επειδή άνοιξε το καπάκι και το υπέροχο φαγητό σας έγινε λύσσα.
Μην ανησυχείτε και μην στεναχωριέστε ακόμα κι αν πρόκειται για το φαγητό που ετοιμάζατε για κάποιο επίσημο δείπνο.
Πάρτε αμέσως ένα κομμάτι ξερό ψωμί και ρίξτε το μέσα στο φαγητό που μαγειρεύατε. Αφήστε το για λίγα λεπτά, βγάλτε το και μετά προσθέστε λίγο νερό.
Αν πάλι δεν έχετε ψωμί η λύση βρίσκεται στην πατάτα. Καθαρίστε την και βάλτε την στην κατσαρόλα. Σε αυτή την περίπτωση θα βγάλετε την πατάτα μόλις ολοκληρωθεί το φαγητό.
Αν βάλετε δύο πατάτες το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο.
Και στις δυο περιπτώσεις το άμυλο απορροφά μέρος των υγρών του φαγητού μαζί και το αλάτι.
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Η Γη της Ελιάς : Ο Στάθης εθίζεται άσχημα και τα χάνει όλα μαζί και την Ιουλία