Σε ποιον δεν αρέσουν τα “cookies” μαζί με ένα ποτήρι γάλα; Μία εύκολη συνταγή για ένα μεγάλο “cookie-cake” που είναι ακόμη καλύτερο την άλλη μέρα (αν περισσέψει)!PEANUT BUTTER CHOCOLATE CHIP COOKIE CAKE
(cookie κέικ με φυστικο – βούτυρο και σταγόνες σοκολάτας) 85 γρ. βούτυρο,
1/4 φλυτζ. φυστικο-βούτυρο,
1 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ,
1/4 κ. γλ. αλάτι.
3/4 φλυτζ. ακατέργαστη ξανθιά ζάχαρη,
1 κ. γλ. εσανς βανίλια,
1 μεγάλο αυγό,
1 1/4 φλυτζ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου,
ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, αλάτι και μπέικιν πάουντερ και τα βάζουμε στην άκρη,
χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν το βούτυρο, βανίλια, φυστικο -βούτυρο και ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα στο μίξερ,
ανεβάζουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το αυγό ανακατεύοντας για ένα λεπτό,
ρίχνουμε το μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε στη χαμηλή ταχύτητα μόνο έως να ενωθούν,
στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες, ανακατεύοντας απαλά και βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα για τάρτες,
ψήνουμε για 18 λεπτά περίπου να πάρει χρυσό χρώμα και να είναι το κέντρο μαλακό.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
είναι δύσκολο να μετρηθεί η ποσότητα του φυστικο-βουτύρου σε ποτήρι… χρησιμοποιήστε 1 κουταλιά της σούπας πάρα πολύ γεμάτη!
μετρήστε τη ζάχαρη, και χτυπήστε την στο μπλέντερ να γίνει πιο ψιλή και μετά χρησιμοποιήστε την,
αντί για σταγόνες σοκολάτας… κόψτε κομματάκια διάφορες σοκολάτες ή σοκολατάκια με διάφορες γεύσεις που σας περίσσεψαν.
(cookie κέικ με φυστικο – βούτυρο και σταγόνες σοκολάτας) 85 γρ. βούτυρο,
1/4 φλυτζ. φυστικο-βούτυρο,
1 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ,
1/4 κ. γλ. αλάτι.
3/4 φλυτζ. ακατέργαστη ξανθιά ζάχαρη,
1 κ. γλ. εσανς βανίλια,
1 μεγάλο αυγό,
1 1/4 φλυτζ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου,
ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, αλάτι και μπέικιν πάουντερ και τα βάζουμε στην άκρη,
χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν το βούτυρο, βανίλια, φυστικο -βούτυρο και ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα στο μίξερ,
ανεβάζουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το αυγό ανακατεύοντας για ένα λεπτό,
ρίχνουμε το μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε στη χαμηλή ταχύτητα μόνο έως να ενωθούν,
στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες, ανακατεύοντας απαλά και βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα για τάρτες,
ψήνουμε για 18 λεπτά περίπου να πάρει χρυσό χρώμα και να είναι το κέντρο μαλακό.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
είναι δύσκολο να μετρηθεί η ποσότητα του φυστικο-βουτύρου σε ποτήρι… χρησιμοποιήστε 1 κουταλιά της σούπας πάρα πολύ γεμάτη!
μετρήστε τη ζάχαρη, και χτυπήστε την στο μπλέντερ να γίνει πιο ψιλή και μετά χρησιμοποιήστε την,
αντί για σταγόνες σοκολάτας… κόψτε κομματάκια διάφορες σοκολάτες ή σοκολατάκια με διάφορες γεύσεις που σας περίσσεψαν.
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές