Μερικα μεζεδακια και υπεροχες εκτυπώσεις για το παιδικο παρτυ!
ΜΠΟΜΠΕΣ «Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΤΙ»
1 πακέτο έτοιμο ψωμί για μπόμπες, ή ψωμί για τοστ brioche, ή απλά λευκό ψωμί για τοστ
Απλώνουμε τις φέτες του ψωμιού πάνω στον πάγκο της κουζίνας μας και αλείφουμε μόνον την μια πλευρά, με ένα από τα παρακάτω αλλείμματα.
1 κουτί τυρί κρέμα των 200γραμμ.
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
200γραμμ. μαλακό βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
200γραμμ. Μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε αυτά τα 2 υλικά και στις τρεις επιλογές, να γίνουν αφράτο μείγμα για να απλώνεται.
Μπόμπα ζαμπόν-τυρί:
Χρησιμοποιούμε το άλειμμα βούτυρο-μουστάρδα και ακουμπάμε στην αλειμμένη πλευρά, μια φέτα ζαμπόν και μια φέτα τυρί του τοστ.Το κλείνουμε με την αλειμμένη πλευρά του δεύτερου ψωμιού και συνεχίζουμε με το επόμενο δίδυμο.
Μπόμπα με κοτοσαλάτα:
Εάν επιλέξουμε κοτοσαλάτα, δεν θα αλείψουμε τα ψωμιά, αλλά θα ανακατέψουμε σε ένα μπολ, το άλειμμα μαγιονέζα-μουστάρδα, με βραστό στήθος κοτόπουλου που θα το έχουμε ξεψαχνίσει. Θα προσθέσουμε ακόμα στο μείγμα, 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο και 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Μπόμπα με τονοσαλάτα:
Είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία με τη μπόμπα της κοτοσαλάτας, αλλά αντί για κοτόπουλο, χρησιμοποιούμε τόνο σε νερό, στραγγισμένο και ξεψαχνισμένο.
Όταν τελειώσουμε με όλα τα σαντουιτσάκια, ξετυλίγουμε μεμβράνη στον πάγκο της κουζίνας, βάζουμε τα σαντουιτσάκια πλαγίως, τα τοποθετούμε ωραία, το ένα δίπλα στο άλλο και τα τυλίγουμε με την μεμβράνη. Τα βάζουμε όρθια στο ψυγείο για 2 ώρες, να παγώσουν. Πριν τα σερβίρουμε, τα ξετυλίγουμε και τα κόβουμε καθέτως στα 4.
ΜΙΝΙ ΧΑΜΠΟΥΡΚΕΡΑΚΙΑ
Στρογγυλά ψωμάκια για χάμπουργκερ
500γραμμ. Κιμά
1/3 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας γάλα
1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ketchup
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κρόκο αβγού
Αλάτι και πιπέρι
1/3 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
10 φέτες τυρί του τοστ, κομμένες στα 4
BBQ σάλτσα
Ψιλοκομμένο μαρούλι
Διακοσμητικά για κοκτέιλ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Κόψτε με ένα κουπ-πατ των 4 εκατοστών διαμέτρου, 30 κομμάτια από το επάνω μέρος των ψωμιών των χάμπουργκερ και 30 από το κάτω. Βάλτε τα όλα μαζί σε μια σακούλα τροφίμων, για να σας διατηρηθούν φρέσκα.
2. Βάλτε όλα τα υλικά για τα μπιφτεκάκια σε ένα μπολ και ζυμώστε τα. Βρέξτε τα χέρια σας, και φτιάξτε 30 μικρά μπιφτεκάκια, σκεπάστε τα και βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
3. Βάλτε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί και τηγανίστε τα μπιφτεκάκια για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Δεν θέλουμε να ψηθούν τελείως.
4. Βγάλτε τα μπιφτεκάκια από το τηγάνι και ακουμπήστε τα σε ταψί του φούρνου να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν, βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστείτε.
5. Ανάψτε τον φούρνο στους 170ο C.
6. Βάλτε τα κομμένα ψωμάκια των χάμπουργκερ σε ένα ταψί του φούρνου, σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο και ψήστε τα για 5-6 λεπτά.
7. Βγάλτε τα μπιφτεκάκια από το ψυγείο, βάλτε πάνω σε κάθε μπιφτεκάκι ένα κομμάτι τυρί και φουρνίστε τα για 5 λεπτά.
8. Συναρμολογήστε τα μπέργκερς.
9. Στρώστε πάνω στη πιατέλα τα 30 κάτω κομμάτια των ψωμιών των μπέργκερς. Αλείψτε τα με λίγη B.B.Q. σάλτσα, βάλτε πάνω από τη σάλτσα λίγο ψιλοκομμένο μαρούλι, ακουμπήστε πάνω στο μαρούλι τα μπιφτεκάκια με το τυρί, κλείστε τα με τα καπάκια των μπέργκερς και καρφιτσώστε τα με τα διακοσμητικά των κοκτέιλ, για να μη σας διαλυθούν. Σερβίρετε τα αμέσως.
ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΡΙΣΜΕΝΑ
750γραμμ. Μικρά μποτάκια κοτόπουλου
250ml νερό
3 κουταλιές της σούπας αλάτι
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας γλυκιά πάπρικα
Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βάλτε το νερό με το αλάτι σε ένα μπολ και βυθίστε τα μπουτάκια για 30 λεπτά.
2. Χτυπήστε το αβγό με το γάλα σε ένα μπολάκι. Βάλτε σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, την πάπρικα, το σκόρδο και αναμίξτε τα.
3. Βάλτε το λάδι να κάψει στην φριτέζα, ή σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι.
4. Βγάλτε τα κοτόπουλα από το αλατόνερο και ακουμπήστε τα σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Αλευρώστε τα καλά με το μείγμα που έχουμε στο μπολάκι, βουτήξτε τα στο μείγμα του αβγού να καλυφθούν τελείως και ξαναβουτήξτε τα στο αλεύρι να καλυφθούν.
5. Τηγανίστε τα στην φριτέζα λίγα-λίγα για 8-10 λεπτά με κλειστό καπάκι (ή όσο σας προτείνει ο κατασκευαστής για τηγανητό κοτόπουλο), ή στο τηγάνι για 25-30 με το καπάκι, αλλά θα το ανοίγετε συχνά, για να τα γυρίζετε.
6. Κάθε φορά που θα βγάζετε τα ψημένα κοτοπουλάκια, θα τα ακουμπάτε σε σχάρα, με ένα ταψί από κάτω να στραγγίζουν.
7. Θα τυλίξετε το κάτω μέρος από το μπουτάκι με αλουμινόχαρτο και θα τα στολίσετε στην πιατέλα που θα τα σερβίρετε.
ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΕΣ ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑ
1 κουτί τυρί κρέμα με σκόρδο και χορταρικά
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
36 κρακεράκια
18 ντοματίνια κομμένα στην μέση (για τα φτερά τους)
Πάστα ελιάς (για τις μαύρες βουλίτσες στα φτερά)
18 γεμιστές ελιές, κομμένες στα 2 οριζοντίως (για το κεφαλάκι)
72 κλωναράκια σχοινόπρασο που θα κόψουμε μόνο την μυτερή τους άκρη 2-2 ½ εκατοστά μήκος (για τις κεραιούλες)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Χτυπάμε το τυρί με την κρέμα να γίνει αφράτο μείγμα, για να μπορούμε να το απλώσουμε στα κρακεράκια.
2. Συναρμολογούμε τις πασχαλίτσες όπως τις βλέπουμε στην φωτογραφία.
ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ
12 ξυλαράκια Κινέζικα chopsticks, ή 12 χοντρά ξυλαράκια για σουβλάκια
12 μικρά κόκκινα γλυκά μήλα
3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
¾ φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό
¼ φλιτζάνι του τσαγιού γλυκόζη
1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο
½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Πλένουμε τα μήλα με ζεστό νερό. Τα στραγγίζουμε και τα σκουπίζουμε. Τρυπάμε το μήλο με το σουβλάκι, στο σημείο που είναι το κοτσανάκι του. Προσέξτε, να μη βγει το σουβλάκι έξω από το μήλο στην κάτω πλευρά.
2. Απλώνουμε πάνω σε 2 ταψιά, ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας.
3. Βάζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μια κατσαρόλα και προσθέτουμε την ζάχαρη, το ζεστό νερό, τη γλυκόζη και το ξύδι. Τα ανακατεύουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, χωρίς να προλάβει να βράσει.
4. Δυναμώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει το σιρόπι για 15-20 λεπτά, χωρίς να το ανακατεύουμε. μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει και να πήζει. Σ’ αυτό το σημείο το δοκιμάζουμε. Ρίξτε με ένα κουταλάκι του γλυκού λίγο σιρόπι σε ένα ποτήρι κρύο νερό. Εάν το σιρόπι γίνει καραμέλα και σπάει στα δάχτυλα σας, τότε είναι έτοιμο.
5. Βγάλτε το σιρόπι από τη φωτιά, ρίξτε του το χρώμα της ζαχαροπλαστικής και ανακατέψτε το. Αφήστε το για μερικά δευτερόλεπτα να σταματήσει να κοχλάζει και βυθίστε το πρώτο μήλο. Γυρίστε το γύρω-γύρω να καλυφθεί ολόκληρο από την καραμέλα. Κρατήστε το λίγο στον αέρα, πάνω από το σιρόπι να στραγγίξει και ακουμπήστε το πάνω στην λαδόκολλα να κρυώσει.
6. Το ίδιο θα κάνετε και με τα υπόλοιπα μήλα. Αφήστε τα πάνω στην λαδόκολλα, για τουλάχιστον 20 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει η καραμέλα.
Σημ: Επειδή όλη αυτή η διαδικασία είναι επικίνδυνη για τα παιδιά, αφήστε τα έξω από την κουζίνα όσο φτιάχνετε τα μήλα και μέχρι να κρυώσουν τελείως.
ΚΑΠΕΛΑΚΙΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ
Υλικά,
Μαλακό χρωματιστό χαρτόνι
Σελοτέιπ
Κόλλα για χαρτιά
Συρραπτικό
Διακορευτή…τρυπητήρι
Ψαλίδι
Φαλτσέτα μικρή
Μολύβι
Χάρακας
Διαβήτης
Μαλακό λάστιχο κορδονάκι στρογγυλό (μπορείτε να το βρείτε εκεί που πωλούν είδη ραπτικής)
Κόλλα με γκλίτερ
Πον-πον
Χρωματιστά χαρτιά
Ακόμα… κορδελίτσες που σας έχουν μείνει από δώρα κ.λ.π.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βάλτε το χαρτόνι πάνω στο τραπέζι. Μετρήστε με τον χάρακα από την άκρη του χαρτονιού, 20 εκατοστά και βάλτε μια μολυβιά. Αυτή θα είναι η μέση. Μετρήστε από κάτω προς τα πάνω στο σημείο της μολυβιάς και σημειώστε 20 εκατοστά.
2. Ανοίξτε τον διαβήτη από την μολυβιά της μέσης, μέχρι την άκρη και ζωγραφίστε μισό κύκλο. Αν ο διαβήτης σας δεν είναι τόσο μεγάλος, δέστε το μολύβι σας με σπάγκο και χρησιμοποιήστε το σαν διαβήτη.
3. Κόψτε με το ψαλίδι σας τον μισό κύκλο.
4. Πάρτε το ημικύκλιο στα χέρια σας και τυλίξτε το σε κώνο, ακουμπώντας το στο τραπέζι για να σας διευκολύνει.
6. Βάλτε ένα συρραπτικό στη βάση, εκεί που ενώνονται οι πλευρές, για να μη σας ανοίξει. Δοκιμάστε το, μήπως πρέπει να το στενέψετε.
7. Αν μείνετε ευχαριστημένες, βάλτε κόλλα κατά μήκος της πλευράς και πιέστε το για λίγο κάτω, για να κολλήσει.
8. Κάντε 1 τρυπούλα δεξιά και μια αριστερά, περάστε το λάστιχο και στερεώστε το με κόμπο και έπειτα συρραπτικό.
ΚΟΡΩΝΕΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΕΣ ΜΑΣ
Υλικά,
Μαλακό χαρτόνι
Ξυλομπογιές, χρωματιστές κηρομπογιές
Αυτοκολλητάκια
Ψαλίδι
κόλλα
Εάν σας ενδιαφέρει αυτή η ιδέα, πατήστε στην ιστοσελίδα που σας έχω πιο κάτω, για να εκτυπώσετε έτοιμο το σχέδιο-πατρόν και εσείς, μόνο να το χρωματίσετε και να το στολίσετε.
ΘΗΚΕΣ ΓΙΑ CUPCAKES
Επειδή είναι λίγο δύσκολο να βρεις ιδιαίτερες χάρτινες φορμίτσες για cupcakes και πόσο δυσκολότερο να τις συνδιάσεις με τα χρώματα και το θέμα του πάρτι, σκέφτηκα να φτιάξουμε θήκες και να βάλουμε μέσα τα cupcakes, μαζί τις κλασικές χάρτινες φορμίτσες τους.
Στην αρχή, έκανα τα πειράματα μου…και έκοψα μια αλουμινένια φορμίτσα μιας χρήσης και την έκανα πατρόν. Σας πληροφορώ, μια χαρά δούλεψε, αλλά στη συνέχεια ανακάλυψα, κάτι πιο πρακτικό. Υπάρχει έτοιμο πατρόν στο Internet, που μπορείτε να το εκτυπώσετε και να φτιάξετε θηκούλες όσες θέλετε. Σας έχω πιο κάτω την ιστοσελίδα.
Εσείς μόνο θα χρειαστείτε,
Μαλακά χρωματιστά χαρτόνια
Χρωματιστά χαρτιά
Ψαλίδι
Διακορευτή…τρυπητήρι που κάνει σχέδια, θα το χρησιμοποιήσετε στο επάνω μέρος για διακόσμηση
Κόλλα
Χάντρες
Αυτοκόλλητα
Κορδέλες και πολύ φαντασία!
Σας έχω μερικά σχέδια, για να εμπνευστείτε…
Ανθή Λαμπίρη
πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες αποκλειστικα για παιδια
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή