Δεν υπάρχει αυτό το γλυκό!
Υλικά
1/4 του φλιτζανιού αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/3 του φλιτζανιού σκόνη κακάο
Μια πρέζα αλάτι
86 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1 μεγάλο αυγό
1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα μέντας (προαιρετικά)
1/2 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
Μια μπάλα παγωτό βανίλια
Σιρόπι σοκολάτας, ζεστό ( μπορείτε να λιώσετε και σοκολάτα σε μπεν μαρί)
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 189 οC βαθμούς και σε ένα στρογγυλό ταψί τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ, ρίξτε τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι και ανακατέψτε τα.
Στο μίξερ, ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο και το ανακατεύετε με το αυγό. Μόλις το αυγό έχει ενσωματωθεί στο βούτυρο προσθέτετε το αλεύρι και τα εκχυλίσματα και ανακατεύετε καλά. Μόλις το μείγμα σας είναι έτοιμο το ρίχνετε μέσα στο ταψί που έχετε προετοιμάσει.
Ψήστε για 30 με 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις είναι έτοιμο αφήστε το να κρυώσει για 20 λεπτά και στη συνέχεια τοποθετήστε στο κέντρο του τη μπάλα παγωτού και περιχύστε το από πάνω με το ζεστό σιρόπι σοκολάτας και με τις σταγόνες σοκολάτας. Καλή σας απόλαυση!
πηγη
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές