Εαν δεν εχετε αλευρι που φουσκωνει μονο του μη σκατε!Σας εχουμε τη λυση!Tip για αλεύρι που φουσκώνει μόνο τουΥλικά
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά γλυκού αλάτι (5 γραμμάρια)
Εκτέλεση
Πως φτιάχνουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του;
Για να φτιάξουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του δεν έχουμε παρά να προσθέσουμε για κάθε 250 γραμμάρια κανονικό αλεύρι, ,15 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ και 1 κουταλάκι (5 γραμμάρια) αλάτι. Από 0-1000 γραμμάρια αλεύρι η αναλογία του μπεικιν ειναι εως 20 γραμμάρια. Από 1000-2000 γραμμάρια αλεύρι το μπεικιν πάουντερ αντιστοιχεί σε 30 γραμμάρια.
Προσοχή στο μπεικιν πάουντερ αν είναι περισσότερο κάνει ακριβώς την αντίθετη δουλεία, δηλαδή το σφίγγει και δεν το αφήνει να φουσκώσει.
Ειδήσεις σήμερα
- Χρήστος Μάστορας : H ταινία Στέλιος Καζαντζίδης είναι ο λόγος που ανακάλυψε πως έχει ΔΕΠΥ
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Grand hotel : Ο Ρήγας κλέβει το μωρό της Ελένης για να μπορέσει να την εκδικηθεί
- Η Γη της Ελιάς : Τελικά όντως θέλει να τους εκδικηθεί – Η Αριάδνη βλέπει τον Κουράκο να κοιτά με λατρεία την Ιουλία