Close

Πως φτιαχνω το αλευρι που φουσκωνει μονο του

Πως φτιαχνω το αλευρι που φουσκωνει μονο του


Εαν δεν εχετε αλευρι που φουσκωνει μονο του μη σκατε!Σας εχουμε τη λυση!Tip για αλεύρι που φουσκώνει μόνο τουΥλικά

250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά γλυκού αλάτι (5 γραμμάρια)



Εκτέλεση

Πως φτιάχνουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του;

Για να φτιάξουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του δεν έχουμε παρά να προσθέσουμε για κάθε 250 γραμμάρια κανονικό αλεύρι, ,15 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ και 1 κουταλάκι (5 γραμμάρια) αλάτι. Από 0-1000 γραμμάρια αλεύρι η αναλογία του μπεικιν ειναι εως 20 γραμμάρια. Από 1000-2000 γραμμάρια αλεύρι το μπεικιν πάουντερ αντιστοιχεί σε 30 γραμμάρια.

Προσοχή στο μπεικιν πάουντερ αν είναι περισσότερο κάνει ακριβώς την αντίθετη δουλεία, δηλαδή το σφίγγει και δεν το αφήνει να φουσκώσει.