Δεν μπορώ να περιγράψω τι θεσπέσια γεύση και άρωμα έχουν αυτά τα κοτοπιτάκια!
Τι χρειαζόμαστε:
- 200 γρ. βρασμένο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια (να είναι 200 γρ. αφού το βράσουμε και το κόψουμε)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
- 1 καρότο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 κοτσάνι σέλερι (χωρίς τα φύλλα) κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 κούπα αρακά (ψημένο)
- 1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κούπα λευκό κρασί(αν ειναι για παιδια μπορουμε να το παραλειψουμε)
- 1 κούπα ζωμό (από το κοτόπουλο που βράσαμε)
- 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.γ. θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο ανάλατο
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 κρόκο αυγού για να αλείψουμε τα πιτάκια
Πώς το κάνουμε:
- Σε τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με το καρότο και το σέλερι. Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι και αφού ανακατέψουμε και αφήσουμε για ένα λεπτό ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κρασί, το ζωμό, τη μουστάρδα και τέλος τον αρακά και το κοτόπουλο. Προσθέτουμε και πάλι αλάτι/πιπέρι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από την εστία και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Βάζουμε γέμιση στο κάθε τετραγωνάκι και το κλείνουμε ώστε να γίνει τρίγωνο σφραγίζοντας τις άκρες με λίγο νερό.
- Αλείφουμε τα πιτάκια με κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190oC για 20-30 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι φούσκωσαν και ρόδισαν.