Ο γενικός κανόνας είναι 2 – 3 φλιτζάνια ζάχαρη 1 φλιτζάνι νερό. Εγώ κατέληξα με 10 φλιτζάνια ζάχαρη και 4 φλιτζάνια νερό. Θα σας δώσω τη βασική συνταγή και μπορείτε να διπλασιάσετε ή να τριπλασιάσετετε
ό, τι σας αρέσει!Θα χρειαστείτε:
- 2-3 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- χρώματα ζαχαροπλαστικής
- Αρωματική ουσία (προαιρετικό)
Θα πρέπει επίσηs να έχετε:
- ποτήρια σαμπάνιας
- μανταλάκια
- σουβλάκια
- Μεγάλη κατσαρόλα
Εκτέλεση:
Προσθέστε το νερό σας στην κατσαρόλα και αφήστε να βράσει.
Ξεκινήστε προσθέτοντας το ένα φλιτζάνι ζάχαρη στην μισή ώρα και όταν πλέον έχει διαλυθεί προσθεστε και την υπόλοιπη. Όσο περισσότερη ζάχαρη προσθέτετε, τόσο περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί για να διαλυθεί. Να είστε υπομονετικοί και να προσπαθήσετε να την αφήσετε να διαλυθεί όσο το δυνατόν καλύτερα.
Προσθέστε μερικές σταγόνες από εσάνς αρωματικά που σας αρέσουν.
Πάρτε το μείγμα σας από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει – περίπου 15 λεπτά.
Ενώ περιμένετε, πάρτε ένα πιάτο και προσθέστε λίγη ζάχαρη σε αυτό. Πάρτε τα ξυλάκια σας και βουτήξτε τα πρώτα στο υγρό μείγμα της κατσαρόλας και μετά στη ζάχαρη .Αφήστε το να στεγνώσει αρκετά καλά. Αυτό θα το επαναλάβετεαρκετές φορές μέχρι να γίνει το ζαχαρωτό σας σε όγκο τόσο όσο θέλετε.
Πάρτε τα ποτήρια της σαμπάνιας και ρίξτε μέσα το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Γεμίστε τα ποτήρια με το υγρό από την κατσαρόλα και…
βουτύξτε προσεχτικά τα ξυλάκια σας μέσα.Στερεώστε με ένα μανταλάκια ώστε να μην ακουμπάνε στην άκρη του ποτηριού. (Το μανταλάκι θα το στερεώσετε στον τοίχο ώστε να κρατήσει απόσταση)
Σκεπάστε τα και ήρθε η ώρα να κάνετε υπομονή….οι κρύσταλοι θα αρχίσουν να αυξάνονται σε 2-3 μέρες αλλά όλα εξαρτόνται από το πόσο μεγάλα τα θέλετε. Αυτά της φωτογραφίας χρειάστηκαν 2 εβδομάδες για να γίνουν όπως τα βλέπετε.
Έτοιμα!Τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν σίγουρα και θα περιμένουν τσεκάροντας τα πότε θα είναι έτοιμα!
Όταν θα είναι έτοιμα σπάστε προσεχτικά την κορυφή από το ξυλάκι για να μην γίνει κανένα ατύχημα στα μικρά σας και αφήστε τα να τα απολαύσουν!!
Καλή επιτυχία!