Συνταγη για Παντεσπάνι ιδανικο για κορμούς.λυγίζει και δεν σπάει. Μονο με πεντε υλικα
1 φλ.τσ. αλεύρι για ολες τις χρησεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ.τσ. ζάχαρη
4 αυγά
1 βανίλια
150 γρμ κουβερτούρα λιωμένη(προαιρετικα αν το θέλουμε σοκολατενιο)
Εκτέλεση συνταγής:
Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε απαλά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την ενσωματώνουμε απαλά στο υπόλοιπο μείγμα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπε μαρί και αφού κρυώσει λίγο και φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου την ενσωματώνουμε στο μείγμα των κρόκων με τη βοήθεια μιας μαρίζ(το βήμα παραλειπετε με τη κουβερτούρα αν το θέλουμε λευκό)
Βάζουμε σε ένα ταψί βουτυρωμένη λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 25′-30′ ή μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι.
Βγάζουμε το παντεσπάνι από τη λαδόκολλα, όσο είναι ακόμη ζεστό. Πασπαλίζουμε μία πετσέτα με ζάχαρη άχνη και βάζουμε πάνω το παντεσπάνι από τη μεριά που ήταν στη λαδόκολλα. Το τυλίγουμε σε ρολό μαζί με την πετσέτα. Το αφήνουμε έτσι τυλιγμένο μέχρι να κρυώσει. Όταν κρυώσει το ξετυλίγουμε και αλείφουμε το εσωτερικό του με μαρμελάδα,πραλίνα, κρεμά η οτι αλλόι θέλουμε. Το ξανατυλίγουμε και πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη.
Το αφήνουμε για λίγο να σταθεροποιηθεί και κατόπιν το κόβουμε σε φέτες.
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια