Light τηγανιτες πατατες υπαρχουν? Και ομως ναι!
Θέλεις να πάρεις τη νοστιμιά που έχουν οι τηγανιτές πατάτες χωρίς να φορτωθείς τις θερμίδες και το λάδι του τηγανίσματος; Σου έχουμε τον τρόπο:
Η ποιο υγιεινη λύση για τα παιδιά μας!!!
Η ποιο υγιεινη λύση για τα παιδιά μας!!!
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 55 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 55 λεπτά
Υλικά
1/2 κιλό μεγάλες πατάτες
4 κ.γ. ηλιέλαιο
1/4 κ.γ. αλάτι Koser ή θαλασσινό
μια πρέζα ζάχαρη
4 κ.γ. ηλιέλαιο
1/4 κ.γ. αλάτι Koser ή θαλασσινό
μια πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 220οC. Κόψε τις πατάτες κατά μήκος σε φέτες και στη συνέχεια σε λωρίδες. Γέμισε ένα μεγάλο μπολ με πολύ ζεστό νερό βρύσης, βάλε τις πατάτες και άφησέ τες να μουλιάσουν για 15 λεπτά. Βγάλε τις πατάτες από το νερό και βάλ’ τες πάνω σε χαρτί κουζίνας μέχρι να στεγνώσουν τελείως. Ξέπλυνε και στέγνωσε το μπολ.
Πρόσθεσε τις πατάτες και το λάδι στο μπολ και ανακάτεψε καλά. Άπλωσε τις πατάτες σε μονό στρώμα σε δύο ρηχά ταψιά. Ψήσ’ τες για 20 λεπτά, ανακάτεψέ τες, άλλαξε θέση στα ταψιά και ψήσε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα. Ανακάτεψε το αλάτι και τη ζάχαρη σε μικρό πιάτο. Βάλε τις πατάτες σε πιάτο, πασπάλισε με το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακάτεψε και σέρβιρε.
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη (15/01) – Η Λίστα με τις περιοχές – Συνεχής ενημέρωση
- Φωτιά Λος Άντζελες : Πασίγνωστη ηθοποιός του Χόλυγουντ βρήκε τραγικό θάνατο
- Βέφα Αλεξιάδου: Μόλις 8 άτομα στο μνημόσυνο της Εθνικής μας Μαγείρισσας
- Η Γη της Ελιάς : Εκτός από την Αρετή και την Μαρίνα αποχωρεί και τρίτη πρωταγωνίστρια από την σειρά
- Βάσω Λασκαράκη : Στο νοσοκομείο ο σύζυγός της Λευτέρης Σουλτάτος – Τι συμβαίνει με την υγεία του τα τελευταία 4 χρόνια