Close
Λαχταριστα ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ

Υπέροχη συνταγή για παρτυ ,μπούφε!!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

(20 περίπου τεμάχια)
Αναμιγνύω όλα τα υλικά της ζύμης Νο1, ζυμώνω καλά και αφήνω σε ζεστό μέρος σκεπασμένη να φουσκώσει η ζύμη.
Στο μεταξύ ετοιμάζω τη ζύμη Νο2, ζυμώνοντας όλα τα υλικά της μαζί.
Ενώνω την πρώτη ζύμη με την δεύτερη, δουλεύοντάς την σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Ανοίγω φύλλο και με στρογγυλό κουπ πατ κόβω κύκλους με περίπου 7-8 εκ. διάμετρο.
Κρατώ ζύμη για αυτιά και μύτες.
Τοποθετώ τους μισούς κύκλους σε λαδόκολλα.
Βάζω γέμιση στη μέση του κύκλου.
Περνώ γύρω-γύρω στην άκρη τη ζύμη με ασπράδι και καλύπτω με τους υπόλοιπους κύκλους.
Πιέζω ελαφρά τις άκρες, να ενωθούν καλά τα κυκλάκια για να μη βγει γέμιση έξω κατά το ψήσιμο.
Με την υπόλοιπη ζύμη κάνω κυκλάκια για μύτες και τριγωνάκια για αυτιά.
Τα κολλάω με ασπράδι.
Με οδοντογλυφίδα κάνω τα ρουθούνια στις μύτες.
Για μάτια χρησιμοποιώ πιπέρια μπαχάρια.
Αφήνω λίγη ώρα να φουσκώσουν και τα περνώ από πάνω με τον κρόκο+γάλα.
Ψήνω στους 200 βαθμούς για 20-25′.
Καλή όρεξη!!!