Ανακατεύετε τη μαγιά με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, το νερό και 2 κουταλιές αλεύρι και αφήνετε να σταθεί 10, ώσπου να βγάλει φουσκίτσες. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το υπόλοιπο αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη, το γάλα, το βούτυρο, τα αυγά χτυπημένα και την κανέλα.
Προσθέτετε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη αρκετά μαλακή, που θα κολλάει ελαφρώς στα χέρια. Βάζετε τη ζύμη σε ένα μπολ αλειμμένο με λίγο απ” το λάδι, τη σκεπάζετε και την αφήνετε να σταθεί περίπου 2 ώρες, ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, την πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι απαλά και την ανοίγετε σε παχύ φύλλο 1,5 εκατ. περίπου. Κόβετε με 2 κουπ πατ (ένα μεγαλύτερο κι ένα μικρότερο) ή 2 ποτήρια τη ζύμη σε κρίκους.
Τους τοποθετείτε σε λαδωμένο ή βουτυρωμένο ταψί ή ταψιιά σε αραιή απόσταση τον έναν από τον άλλο. Καλύπτετε τα ζυμαρένια δαχτυλίδια με πετσέτα και αφήνετε να φουσκώσουν για περίπου 1 ώρα. Αν θέλετε να κάνετε σχέδια, με ένα πιρούνι χαράσσετε την επιφάνειά τους. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της ή τη βασική μας συνταγή. Μοιράζετε την κρέμα με κορνέ ζαχαροπλαστικής ή με κουτάλι στο κέντρο των λουκουμάδων και σερβίρετε, πασπαλίζοντας αν θέλετε με ζάχαρη.