Close
Γαριδοπιτάκια με φέτα

Μια πολύ ωραία ιδέα που ειλικρινά δεν την είχα σκεφτεί!

Προετοιμασία:
Βγάλτε τις γαρίδες από τη συσκευασία και βάλτε τις σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Οι γαρίδες έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.
Εκτέλεση:
Ξεπλένετε καλά τις γαρίδες κι αφού τις στεγνώσετε με χαρτί κουζίνας, τις ψιλοκόβετε.
Για να ετοιμάσετε την μπεσαμέλ, λιώνετε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει το μείγμα (περίπου 2΄). Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε συνεχώς. Όταν το μείγμα πήξει κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζετε.
Σε μία άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το μαϊντανό και τον άνηθο. Τα σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τη μπεσαμέλ, τα μπαχαρικά, τα τυριά και τις γαρίδες. Σιγοβράζετε το μείγμα ανακατεύοντάς το συνέχεια, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτετε τον κρόκο αυγού και τη φρυγανιά και τα ανακατεύετε μέχρι να γίνει η κρέμα σφιχτή.
Απλώνετε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας και τα κόβετε σε 3 λωρίδες. Στρώνετε μια λωρίδα φύλλου στον πάγκο εργασίας και την αλείφετε με το λάδι/βούτυρο. Βάζετε μια κουτ. γλυκού από το μείγμα στην κάτω γωνία του φύλλου, το γυρίζετε και το διπλώνετε στη μέση έτσι ώστε η μικρή του πλευρά να καλύπτει την γέμιση. Διπλώνετε το φύλλο στην άκρη που είναι η γέμιση και σχηματίζετε τριγωνάκια διπλώνοντας και ανεβαίνοντας προς τα πάνω. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση.
Τοποθετείτε τα τριγωνάκια σε λαδωμένο ταψί, τα αλείφετε με κρόκο αυγού και τα ψήνετε στους 180 για 15΄-20΄ μέχρι να ροδίσουν.
Τα σερβίρετε ζεστά για να συνοδέψουν το κρασί ή το ούζο.

lovefish.gr