Η φιλη μας Τριάδα Κουσουνή μας έστειλε αυτή τη συνταγή που έχει βραβευτεί από την wwf
Υλικά
Όσος κιμάς περισσέψει από μακαρόνια με κιμά(200-400 gr).
5-6 πατάτες κομμένες σε λεπτές στρογγυλές φέτες καθαρισμένες
4 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές μακρόστενες φέτες
250 gr Λαδοτύρι Μυτιλήνης ή οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας μας τριμμένο
2 κ.σ κάπαρη
2 κ.σ ελαιόλαδο
Φρέσκια ρίγανη
Αλάτι -πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
Τα αφαιρούμε ,ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και την φρέσκια ρίγανη
Ανακατεύουμε τον κιμά με την κάπαρη και το μισό τυρί .Αν ο κιμάς έχει στεγνώσει τον ζεσταίνουμε με λίγο νεράκι, για να γίνει πιο ζουμερός
Αλείφουμε ένα πυρέξ με το ελαιόλαδο και στρώνουμε ως εξής: Πατάτα-κολοκυθάκι-κιμά
Μόλις μας τελειώσουν τα υλικά ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ψήνουμε σε αέρα στους 180 για περίπου 30-45 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας)
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή