Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια αγαπημένη μου συνταγή.Είναι πανεύκολη,πεντανόστιμη και υπόσχεται να ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους ”γευσιγνώστες”!
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο βρασμένο και ψιλοκομμένο
100γρ. γραβιέρα
100γρ τυρί ένταμ ή γκούντα
1 ματσάκι μαιντανό
1 κρεμμύδι ξερό
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπερια κόκκινη
1 πιπερια πορτοκαλι
1 πιπερια πρασινη
1 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
3 αβγά
1 πακέτο ζύμη κουρού ή σφολιάτα
100γρ μπέικον
αλάτι-πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείβουμε μια ταρτιέρα με ελαιόλαδο
Στρώνουμε τη ζύμη κόβοντάς την όπου χρειάζεται αφήνοντας λίγη να προεξέχει στα γύρω τοιχώματα. Στην επιφάνειά της κάνουμε μερικές τρύπες με το πιρούνι.Εάν χρησιμοποιήσετε ζύμη κουρού βάζετε μόνο το ένα φύλλο.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι , τις πιπεριες, και το μπέικον προσθέτοντας λίγο αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετούμε σε ένα μπολ τα υλικά μας,προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο,τον μαιντανό και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει και εντωμεταξύ σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε το γιαούρτι, τα αβγά και τα τυριά. Αναμιγνύουμε τα δύο μείγματα και τα στρώνουμε μέσα στην ταρτιέρα. Γυρίζουμε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα σχηματίζοντας ένα στεφάνι γύρω από τη γέμιση και ψήνουμε την αλμυρή τάρτα μας για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200°C.
Καλή σας όρεξη!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα