Ενα πολύ αφράτο παγωτό ,με σχεδόν παιδική γεύση που δεν χρειάζεται παγωτομηχανή και όσο και να παραμείνει στην κατάψυξη δεν γίνεται ενοχλητικά σκληρό!
- κρεμα γαλακτος 600 γραμμ. με 35% λιπαρά
- ζαχαρούχο γάλα 397 γραμμ. (1 κουτί)
- μαρμελάδα 200 γραμμ. της αρεσκείας μας
- κουβερτουρα 100 γραμμ. γάλακτος ψιλοκομμένη
Υλικά
Εκτέλεση
- Με το μίξερ σε σταδιακά αυξανόμενη ταχύτητα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει και να αρχίσει να σφίγγει.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια αφράτη και δεμένη κρέμα.
- Ρίχνουμε μερικές
κουταλιές σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη και από πάνω ρίχνουμε 2-3
κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα και λίγη σοκολάτα. - Ανακατεύουμε με
ένα ξύλινο καλαμάκι για σουβλάκι και συνεχίζουμε να τοποθετούμε κατά
αυτό τον τρόπο τα υλικά μας μέχρι να τελειώσουν. - Τοποθετούμε το παγωτό στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
- Προτού το σερβίρουμε, το αφήνουμε 10-15′ να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου.
(αντί για κουβερτούρα, αν θέλετε όπως εγώ να αξιοποιήσετε τα πασχαλινά
σοκολατένια σας αυγά, χρησιμοποιήστε 100 γραμμ. σπασμένα με τα χέρια σε
μικρά κομμάτια)
σοκολατένια σας αυγά, χρησιμοποιήστε 100 γραμμ. σπασμένα με τα χέρια σε
μικρά κομμάτια)
Προετοιμασία :20 λεπτά
Μερίδες: 1200 γραμμ. παγωτό
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή