Αυτές οι σπιτικές γκοφρέτες θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.
Υλικά συνταγής
340 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
1 φλ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
3 κ.σ. ρούμι μαύρο ή κονιάκ
1 πακέτο (αφαιρούμε 7 κομμάτια) μπισκότα πτι μπερ
1 φλ. νιφάδες ρυζιού (δημητριακά για παιδιά)
1/2 φλ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1/2 φλ. κερασάκια γλασέ ψιλοκομμένα
300 γραμμ. λιωμένη κουβερτούρα για την επικάλυψη
340 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
1 φλ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
3 κ.σ. ρούμι μαύρο ή κονιάκ
1 πακέτο (αφαιρούμε 7 κομμάτια) μπισκότα πτι μπερ
1 φλ. νιφάδες ρυζιού (δημητριακά για παιδιά)
1/2 φλ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1/2 φλ. κερασάκια γλασέ ψιλοκομμένα
300 γραμμ. λιωμένη κουβερτούρα για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Τοποθετούμεσε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ρούμι και το μέλι. Σπάμε τα πτι μπερ σε μικρά κομμάτια με τα χέρια (όχι στο μπλέντερ) και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε τις νιφάδες ρυζιού, τα κερασάκια και τα καρύδια. Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι, να αναμειχθούν τα υλικά. Στρώνουμε λαδόκολλα σε πυρίμαχο σκεύος ή μακρόστενο ταψί. Αδειάζουμε το μείγμα και με το κουτάλι ισιώνουμε την επιφάνειά του. Παγώνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Γυρνάμε σε δίσκο ή ξύλο κοπής το γλυκό. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και κόβουμε τις γκοφρέτες σε μικρά μακρόστενα κομμάτια. Βουτάμε κάθε γκοφρέτα στη ζεστή λιωμένη κουβερτούρα και αφήνουμε σε λαδόκολλα να κρυώσει και να σκληρύνει η επικάλυψη σοκολάτας.
Τοποθετούμεσε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ρούμι και το μέλι. Σπάμε τα πτι μπερ σε μικρά κομμάτια με τα χέρια (όχι στο μπλέντερ) και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε τις νιφάδες ρυζιού, τα κερασάκια και τα καρύδια. Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι, να αναμειχθούν τα υλικά. Στρώνουμε λαδόκολλα σε πυρίμαχο σκεύος ή μακρόστενο ταψί. Αδειάζουμε το μείγμα και με το κουτάλι ισιώνουμε την επιφάνειά του. Παγώνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Γυρνάμε σε δίσκο ή ξύλο κοπής το γλυκό. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και κόβουμε τις γκοφρέτες σε μικρά μακρόστενα κομμάτια. Βουτάμε κάθε γκοφρέτα στη ζεστή λιωμένη κουβερτούρα και αφήνουμε σε λαδόκολλα να κρυώσει και να σκληρύνει η επικάλυψη σοκολάτας.
Ειδήσεις σήμερα
- Φωτιά Λος Άντζελες : Πασίγνωστη ηθοποιός του Χόλυγουντ βρήκε τραγικό θάνατο
- Τριών Ιεραρχών 2025: Τι θα ισχύει φέτος για τα σχολεία και για ποιους είναι αργία
- Ατύχημα Σχηματάρι : Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της γυναίκας που ενημέρωσε για το εμπόδιο στο δρόμο λίγο πριν το δυστύχημα του αστυνομικού Διευθυντή
- Η Γη της Ελιάς : Εκτός από την Αρετή και την Μαρίνα αποχωρεί και τρίτη πρωταγωνίστρια από την σειρά
- Βάσω Λασκαράκη : Στο νοσοκομείο ο σύζυγός της Λευτέρης Σουλτάτος – Τι συμβαίνει με την υγεία του τα τελευταία 4 χρόνια