Close
Μηλόπιτα η γερμανική
Γερμανική,μμμ,ναι…δεν είναι η λέξη που προτιμούμε τελευταία ως Έλληνες…
Αλλά,πάλι, όταν πρόκειται για τα της κουζίνας δεν μετρούν εθνικότητες,μόνο γεύσεις…
Μια από τις πιο νόστιμες μηλόπιτες είναι κι αυτή εδώ, η πολύ ξεχωριστή και ασυνήθιστη για τα δικά μας δεδομένα.
Βάση από βουτυρένιο μπισκότο κανέλας,γέμιση με φέτες μήλο κι από πάνω επικάλυψη υπόξινη με γιαούρτι.
Μπορεί να σας φανεί μπελαλίδικη,μα το δηλώνω, είναι εύκολη!

ΥΛΙΚΑ

Βάση
225 γρ. μπισκότα κανέλας
110 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
Γέμιση
1 κιλό μήλα Ζαγοράς
150 γρ. ζάχαρη καστανή,κατά προτίμηση
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γλυκού κανέλα
1/4 κ.γλυκού μοσχοκάρυδο
Κρέμα
450 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
300 ml κρέμα γάλακτος(πλήρης)
1 βανίλια
65 γρ. ζάχαρη άχνη

Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο.
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια στρογγυλή φόρμα διαμ. 24 εκ,με αποσπώμενο πάτο, και απλώνουμε καλά,σε συμπαγή στρώση το μίγμα του μπισκότου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 β.

Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες.
Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα άλλα υλικά της γέμισης.
Κάνουμε μια στρώση μήλα πάνω από το μπισκότο,το 1/4 περίπου, και πασπαλίζουμε με το 1/3 απο το μίγμα αλευριού.
Συνεχίζουμε πάλι με μήλα και αλεύρι.
Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά και τελειώνουμε με μήλα.

Στο μίξερ χτυπάμε την άχνη με τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος,ώσπου να αποκτήσουν την υφή γιαουρτιού.Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ να ενωθούν.
Καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με την κρέμα,κρατώντας ένα φλυτζάνι στην άκρη για το σερβίρισμα.

Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 β.
Στη συνέχεια δυναμώνουμε στους 200 β. να ροδίσει καλά η επιφάνεια

Σερβίρουμε μαζί με την έξτρα κρέμα,πασπαλίζοντας με κανέλα,αν θέλουμε.

Πηγή: cookthebook.blogspot.com