ΥΛΙΚΑ
- 8 κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη,κοφτές
- 360 ml. γάλα
- 1,5 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 335 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. ζάχαρη
- Αλάτι 1/8 κ.γ.
- Χρόνος Προετοιμασίας
- 20′
- Βαθμός Δυσκολίας
- Εύκολη
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το γάλα με το κακάο.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 10-15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Αποσύρουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Στο μεταξύ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε καλά τα υλικά, σε μέτρια ταχύτητα, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα.Προσθέτουμε το μίγμα του γάλακτος, αφού έχει κρυώσει εντελώς, και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 5 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα.
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος