ΥΛΙΚΑ
- 8 κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη,κοφτές
- 360 ml. γάλα
- 1,5 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 335 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. ζάχαρη
- Αλάτι 1/8 κ.γ.
- Χρόνος Προετοιμασίας
- 20′
- Βαθμός Δυσκολίας
- Εύκολη
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το γάλα με το κακάο.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 10-15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Αποσύρουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Στο μεταξύ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε καλά τα υλικά, σε μέτρια ταχύτητα, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα.Προσθέτουμε το μίγμα του γάλακτος, αφού έχει κρυώσει εντελώς, και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 5 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα.
Ειδήσεις σήμερα
- Τί ώρα κλείνουν τα Σούπερ Μάρκετ σήμερα Κυριακή 22/12
- Aνακαλείται μαρμελάδα – Εντοπίστηκαν κομμάτια πλαστικού
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 23/12/2024 ως 29/12/2024 για όλα τα ζώδια
- Μυρωδιά μούχλας στα πλυμένα ρούχα : Το κρυφό κουμπί στο πλυντήριο που θα τα κάνει μαλακά και μοσχομυριστά
- Μενού Χριστουγέννων 2024: Δείτε τις καλύτερες συνταγές για το Γιορτινό τραπέζι