ΥΛΙΚΑ
- 8 κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη,κοφτές
- 360 ml. γάλα
- 1,5 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 335 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. ζάχαρη
- Αλάτι 1/8 κ.γ.
- Χρόνος Προετοιμασίας
- 20′
- Βαθμός Δυσκολίας
- Εύκολη
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το γάλα με το κακάο.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 10-15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Αποσύρουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Στο μεταξύ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε καλά τα υλικά, σε μέτρια ταχύτητα, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα.Προσθέτουμε το μίγμα του γάλακτος, αφού έχει κρυώσει εντελώς, και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 5 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα.
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται ρίγανη – Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για δηλητηρίαση
- Άγιος Έρωτας : Δεν θα γίνει κάτι μεταξύ μας ούτε σήμερα ούτε αύριο – Η Χλόη αφήνει σύξυλο τον Πέτρο
- Πουτίγκα πρωτεΐνης χωρίς ζάχαρη του Άκη Πετρετζίκη
- 43 χρόνια χωρίς τον Παντελή Ζερβό- Η οικογενειακή τραγωδία που είχε φυλάξει ως επτασφράγιστο μυστικό ακόμα και από τη γυναίκα του
- Πρότυπα Σχολεία – Oι αλλαγές : Πώς θα γίνεται η εισαγωγή μαθητών