Μια συνταγή για λαχταριστά και πεντανόστιμα μπισκότα σοκολάτας“Τρούφες”, για το καφέ, για το γάλα,ή και γιατι… γιατί είναι υπέροχα!!!!
Υλικά
•100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•50 γρ. κακάο
•2 κοφτά κ.γ. μπέκιν πάουντερ
•180 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλική
•50 γρ. βούτυρο αγελάδος ψιλοκομμένο
•2 αυγά μεσαίου μεγέθους, χτυπημένα
•2 κ.γ. μπράντι ή κονιάκ
•ζάχαρη άχνη, για επικάλυψη
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και τα κομματάκια βουτύρου. Χτυπάμε με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που μοιάζει με ψίχουλα.
Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και το ποτό, συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμη, έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σταματάμε το μίξερ και βάζουμε τον κάδο στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα, ώστε να σφίξει η ζύμη. Ρίχνουμε μπόλικη άχνη σε ένα μπολ, στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή μια λαμαρίνα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την πλάθουμε σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού. Βουτάμε τα μπαλάκια στη άχνη ώστε να καλυφθούν ολόγυρα. Τα κοσκινίζουμε ή τα τινάζουμε ελαφρά, προκειμένου να φύγει η περιττή άχνη, και τα τοποθετούμε στο ταψί ή στη λαμαρίνα. Ψήνουμε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.
sintayes.gr
Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!
πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη (15/01) – Η Λίστα με τις περιοχές – Συνεχής ενημέρωση
- Φωτιά Λος Άντζελες : Πασίγνωστη ηθοποιός του Χόλυγουντ βρήκε τραγικό θάνατο
- Βέφα Αλεξιάδου: Μόλις 8 άτομα στο μνημόσυνο της Εθνικής μας Μαγείρισσας
- Η Γη της Ελιάς : Εκτός από την Αρετή και την Μαρίνα αποχωρεί και τρίτη πρωταγωνίστρια από την σειρά
- Βάσω Λασκαράκη : Στο νοσοκομείο ο σύζυγός της Λευτέρης Σουλτάτος – Τι συμβαίνει με την υγεία του τα τελευταία 4 χρόνια