Υλικα:
Ζυμη:
2 γιαούρτια
1 κεσεδακι (γιαουρτιου) λαδι
1 φαρινα 500γρ
Γεμιση:
1 πακετο φετα (αν κανω τυροπιτακια)
1 αυγο
Λιγο μοσχοκαρυδο
Αλατι
Επαλειψη λιγο γαλα και σουσαμι
Εκτελεση:
Σε μια λεκανιτσα βάζω τα γιαουρτια το λαδι και την φαρινα μου τα πλαθω θα σας ειναι πολυ αφρατη και αρχιζω να κανω μπαλιτσες…. ολη την ζυμη μου…
αν τα κανω τυροπιτακια χτυπαω το αυγο και μετα προσθετω τα αλλα υλικα της γεμισης.
Αν τα κανω χορτοπιτακια που εχω στη φωτο….
Βαζω σε ενα μπολ τα χορτα που θελω (γιαχνερα και ανηθο)
Ριχνω το αυγο αλατι και μοσχοκαρυδο…περνω μια μια τις μπαλιτσες κανω μια λακουβιτσα κ βαζω γεμιση τα κλεινω και τα βαζω στο ταψακι μου αφου πρωτα εχω βαλει λαδοκολλα μετα αλειφω με λιγο γαλα και λιγο σουσαμι και τα ψηνω στους 180℅ 30
Με την ιδια ζυμη κανετε αφρατα λουκανοπιτακια!”
Απο την Κρητη με αγάπη
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά Σχολεία μέχρι και τα Χριστούγεννα – Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών
- Design Your Christmas Tree με DIY Στολίδια με τις Φωτογραφίες των Παιδιών
- Αστυνομικός της Βουλής : Μέλος σε σκοτεινή αίρεση ο 45χρονος
- Κώστας Δίγκας : Ο Πρωταγωνιστής της “Λάμψης” με τις φανατικές θαυμάστριες σήμερα στα 68 του παραμένει γοητευτικός
- Βήμα βήμα πως να φτιάξετε αλμυρό Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι