- βουτυρο 1/2 κουταλιές της σούπας
- γάλα 1 φλιτζάνι πλήρες
- κρεμα γαλακτος 1 φλιτζάνι
- ζαχαρη 6 κουταλιές της σούπας
- καλαμποκάλευρο 2 κουταλιά της σούπας
- αυγα 3
- εκχυλισμα βανίλιας 1 ή 2 κουταλάκια του γλυκού
- αλατι 1 μεγάλη πρέζα
Υλικά
- κουβερτουρα 120 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 1/2 φλιτζάνι
- βουτυρο 1 κουταλάκι του γλυκού
Για το γλάσο σοκολάτας
και τα σχόλια δικά σας!!!
Εκτέλεση:
Για 4-6 άτομα
Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο και κυκλικό κέικ κομμένο σε 2 ίσα μέρη
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 3 αυγά, τη ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα και αφρατέψει.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος (με το γάλα), το μείγμα αυγού και ανακατεύετε με το σύρμα σε δυνατή εστία για 1 λεπτό.
Στη συνέχεια σουρώνουμε την κρέμα σε ένα λεπτό σουρωτήρι. Βάζουμε την βανίλια και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει.
Στο μεταξύ φτιάχνουμε την γκανάζ.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με βούτυρο για λίγα λεπτά να πάρει μια βράση.
Την ρίχνουμε στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο κέικ πάνω σε μια πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και την απλώνουμε προσεκτικά σε όλη την επιφάνεια του κέικ.
Συνεχίζουμε με τον δεύτερο δίσκο κέικ από πάνω και τελειώνουμε με την επικάλυψη γκανάζ.
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Ο Στάθης εθίζεται άσχημα και τα χάνει όλα μαζί και την Ιουλία
- Καιρός : Πότε έρχεται Αρμαγεδδών ψύχους στην Ελλάδα
- Grand Hotel : Η Κυβέλη παραδέχεται ότι σκότωσε το Γαζή σε Πέτρο και Αλίκη