Close
Θεϊκό γλυκό bounty!
 
Υλικά
για τη βάση
250 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
1/4 κούπας γάλα
3 κ.σ. κακάο
200 γρ. αλεύρι
1 1/2 κ.γ. baking powder
4 αβγάγια την κρέμα
1/2 κιλού γάλα (500ml)
200 γρ. βούτυρο
6 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. ινδοκάρυδο

για την επικάλυψη
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος (ή κουβερτούρα)
150 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

ΕκτέλεσηΧτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.DSCN5958


Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα.DSCN5959

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικάDSCN5960
DSCN5961

και χτυπάμε 3-4 λεπτά ακόμη.DSCN5962

Αδειάζουμε το χτυπημένο μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 30×40εκ.DSCN5963


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου
για 15 με 20 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά!DSCN5983

Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το μισό λίτρο γάλα να ζεσταθεί καλά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.DSCN5982

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι,τη ζάχαρη και το ινδοκάρυδο.Ανακατεύουμε να
πήξει η κρέμα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

 DSCN5984

Αδειάζουμε το ζεστό περιεχόμενο της κατσαρόλας στο κρύο παντεσπάνι.
Ισιώνουμε την επιφάνεια.DSCN5985

Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το εβαπορέ και το αδειάζουμε σε μπολ στο
οποίο έχουμε βάλει τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια.
Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα μέχρι να λιώσει και να γυαλίσει.
Αδειάζουμε πάνω στην κρέμα και στρώνουμε την επιφάνεια.DSCN6005

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά.
Σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.Συνταγές..22
Απο  τη καταπληκτικη Αλεξανδρα!

πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια