Brasato al Barolo: Αυτή η Ιταλική συνταγή για μοσχάρι είμαστε σίγουροι πως θα σας ξετρελάνει!
- Μοσχάρι 800 γρ
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ελαιολαδο Λίγο
- κρεμμυδι 2 ψιλοκομμένα
- καρότο 2 σε ροδέλες
- σέλερι 2 κλωνάρια σε ροδέλες
- σκορδο 2 σκελίδες σε ροδέλες
- πελτές ντομάτας 2 κ.σ.
- κρασι Ένα μπουκάλι κόκκινο (750 ml)
- δάφνη 2 φύλλα
- κανελογαρύφαλλα 3
- κεδρόμηλα 4
- θυμάρι 1 κ.γ.
Υλικά
- νερό 2 λίτρα
- κύβοι λαχανικών 4
- πολέντα 500 γρ.
- βούτυρο γάλακτος 50 γρ. αγελαδινό
- παρμεζανα μια κούπα τριμμένη
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- λάδι τρούφας λίγες σταγόνες
Για την πολέντα
Οι Ιταλοί φημίζονται για την κουζίνα τους. Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας Brasato al Barolo. Μία ξεχωριστή συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Είναι μία ιταλική συνταγή που στην Ιταλία έχει πολύ πέραση.
Αποτελείτε από μοσχάρι, βρασμένο με κρασί, πολλά μπαχαρικά και μυρωδικά. Το μοσχαράκι σιγόβρασε για 3 ώρες, οπότε καταλαβαίνετε ότι έγινε σκέτο λουκούμι. Συνοδεύεται από πολέντα, ένα είδους πουρέ που σίγουρα αξίζει να τον δοκιμάσετε. Υπέροχο φαγητό για επίσημα τραπέζια και όχι μόνο.
Κι αν σας άρεσε αυτό το φαγητό τότε μπορείτε να δοκιμάσετε και το Συνταγή για μαριναρισμένο μοσχάρι με πουρέ μελιτζάνας και δε θα το μετανιώσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Brasato al Barolo :
Δείτε ακόμα Λεμονάτο μοσχαράκι με πορτοκάλι
Υπέροχη Ιταλική συνταγή για Brasato al Barolo που θέλει λίγη προετοιμασία αλλά πολλές ώρες βράσιμο. Τώρα που δουλεύω από το σπίτι προτιμώ αυτές τις συνταγές γιατί μπορώ να τις ετοιμάσω το πρωί και να αφήσω το φαγητό να σιγοβράζει όλη μέρα.
Η συγκεκριμένη συνταγή προέρχεται από τη βορειά Ιταλία οπού χρησιμοποιούν κρασί Barolo το οποίο όμως είναι αρκετά ακριβό (περίπου 25 ευρώ). Εγώ έβαλα ένα κόκκινο κρασί Zinfandel (πιο προσιτό σε τιμή) και μια χαρά βγήκε στην γεύση.
Εκτέλεση για το κρέας
Στην αρχή παίρνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα και βάζουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε το μοσχαρίσιο κρέας από όλες τις πλευρές. Αφού τσιγαριστεί το κρέας μας, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τσιγαρίζουμε για λίγη ώρα ακόμη. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τα κανελογαρύφαλλα, τα κεδρόμηλα και το θυμάρι. Προσθέτουμε το κρέας και τα φύλλα δάφνης και σβήνουμε το φαγητό μας με το κρασί.
Μαγειρεύουμε το κρέας μας για περίπου 3 ώρες, μέχρι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα του. Πριν σερβίρουμε αφαιρούμε το κρέας και τα φύλλα δάφνης από την κατσαρόλα και πολτοποιούμε την σάλτσα στο μίξερ χειρός.
Εκτέλεση για την πολέντα
Στην αρχή βράζουμε το νερό με τους κύβους λαχανικών. Αφού λιώσουν οι κύβοι λαχανικών προσθέτουμε την πολέντα και σιγοβράζουμε το φαγητό μας μέχρι να πήξει. Αφού πήξει προσθέτουμε το αγελαδινό βούτυρο και την παρμεζάνα. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως με λίγες σταγόνες από λάδι τρούφας, το κρέας και την σάλτσα του κρέατος.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Evi Bithari
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr