Buchteln – μπουχτέλν γερμανικά τσουρέκια. Συνταγή για αφράτα γερμανικά τσουρέκια Buchteln, με ελάχιστη ζάχαρη, που μπορείτε να τα δώσετε και για σχολικό κολατσιό ή να τα απολαύσετε όταν θέλετε κάτι γλυκό.
- μαγιά 25 γρ. φρέσκια
- Γάλα φρέσκο 250 ml
- βούτυρο γάλακτος 100 γρ. αγελαδινό
Υλικά
- βούτυρο γάλακτος Λίγο αγελαδινό
Για το ταψί
- ζαχαρη 100 γρ.
- αυγα 1
- αλατι 1 πρέζα
- λεμονι Ξύσμα από 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 με 600 γρ
Για τα τσουρέκια
- βούτυρο γάλακτος Λίγο αγελαδινό
Για το άλειμμα
- ζάχαρη άχνη Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Σήμερα θα δοκιμάσουμε αφράτα και πεντανόστιμα τσουρέκια Buchteln. Είναι γερμανικά αφράτα τσουρέκια που στην Γερμανία αποτελούν παράδοση. Είναι είναι γλυκά ρολά από ζύμη μαγιάς, γεμάτα με μαρμελάδα σε μερικές περιπτώσεις.
Στην Γερμανία μπορείτε επίσης να τα βρείτε και με αλεσμένους σπόρους παπαρούνας ή κουάρκ, και ψήνονται σε ένα μεγάλο τηγάνι έτσι ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους. Το παραδοσιακό Buchtel είναι γεμάτο με μαρμελάδα δαμάσκηνου Powidl.
Δείτε ακόμα Τα Πασχαλινά τσουρέκια της μαμάς
Σήμερα όμως θα φτιάξουμε γερμανικά Buchtel στο ταψί με μπόλικο αγελαδινό βούτυρο χωρίς κάποια γέμιση αλλά πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη. Γλυκά τσουρεκάκια που μπορούμε να τα φάμε όλο τον χρόνο, το Πάσχα και να τα δώσουμε σαν σχολικό κολατσιό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Buchtel:
Εκτέλεση για τα γερμανικά τσουρέκια
Αρχικά λιώνουμε στο χλιαρό γάλα την μαγιά και αφήνουμε το μείγμα μας να φουσκώσει στην άκρη για 15 λεπτά. Στην συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο προζύμι. Επιπλέον προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού, το αυγό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει στην άκρη για 45 λεπτά. Αλείφουμε ένα ταψί 30×25 με βούτυρο.
Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 12 μπαλάκια στρογγυλά ή μακριά και τα βάζουμε στο ταψί. Θέλουμε να έχουν λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν.
Δείτε ακόμα Τα τσουρέκια του Δημήτρη Μιχαηλίδη με ζαχαρούχο
Τα αφήνουμε στο ταψί για 20 λεπτά και στην συνέχεια τα αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Ψήνουμε τα τσουρέκια σε ζεστό φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά. Αφού κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Tips για τα Buchteln – μπουχτέλν γερμανικά τσουρέκια
Μπορούμε να βάλουμε 150 γρ. ζάχαρη για πιο γλυκά τσουρέκια. Η ζάχαρη άχνη είναι προαιρετική.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Πετρινα Μπαρδανη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Τί ώρα κλείνουν τα Σούπερ Μάρκετ σήμερα Κυριακή 22/12
- Aνακαλείται μαρμελάδα – Εντοπίστηκαν κομμάτια πλαστικού
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 23/12/2024 ως 29/12/2024 για όλα τα ζώδια
- Μυρωδιά μούχλας στα πλυμένα ρούχα : Το κρυφό κουμπί στο πλυντήριο που θα τα κάνει μαλακά και μοσχομυριστά
- Μενού Χριστουγέννων 2024: Δείτε τις καλύτερες συνταγές για το Γιορτινό τραπέζι