Burritos με κοτόπουλο! Θέλετε ένα απολαυστικό σνακ για την παραλία; Τότε πρέπει να δοκιμάσετε αυτά τα burritos.
- τορτίγια 6
Υλικά
- κοτόπουλο 2 φιλέτα
- πατατες 5
- πιπεριά Φλωρίνης 5 ψημένες
- πιπεριά 2 καυτερές κομμένες σε ροδέλες
- μαρούλι Λίγα φύλλα
- καλαμποκι 1 φλιτζάνι βρασμένο
- τυροκαφτερή 2-3 κουταλιές
- γκούντα 6 φέτες
- ελαιολαδο 1 φλιτζάνι
- πάπρικα 1 κουταλιά
- μείγμα μπαχαρικών 1 κουταλιά
- ρίγανη 1 κουταλιά
- λεμονι 1/2
Για την γέμιση
Τώρα που η ζέστη ξεκίνησε να κάνει αισθητή την παρουσία της, είναι απόλυτα λογικό να πηγαίνουμε συχνά στην θάλασσα. Στην θάλασσα λοιπόν καθόμαστε αρκετές ώρες και είναι λογικό να πεινάσουμε. Αντί να παίρνουμε απέξω φαγητό, καλό θα ήταν για την τσέπη μας να τα φτιάχνουμε μόνοι μας από το σπίτι.
Έτσι μπορείτε να φτιάξετε νόστιμα burritos για την παραλία και όχι μόνο για να τα απολαύσετε. Αν αφαιρέσετε τις καυτερές πιπεριές και την τυροκαφτερή, τότε αυτά τα burittos θα γίνουν ιδανικά και για τα παιδιά.
Δείτε ακόμα Αλμυρές και γλυκές τορτίγιες από το Live Kitchen
Είναι χορταστικά και πανεύκολα και φυσικά θα τα απολαύσετε. Τορτίγιες λοιπόν με κοτόπουλο, τυροκαφτερή, πατάτες τηγανιτές, βραστό καλαμπόκι και μερικά ακόμη υλικά. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση
Στην αρχή παίρνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα κόβουμε σε λωρίδες. Έπειτα μαρινάρουμε τα φιλέτα με την πάπρικα, το μείγμα μπαχαρικών, το ελαιόλαδο και την ρίγανη. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κι εκείνες σε λωρίδες, Ψήνουμε το φιλέτο κοτόπουλου στο σχαροτήγανο και τηγανίζουμε τις πατάτες στο τηγάνι.
Παίρνουμε τις έτοιμες τορτίγιες και τις γεμίζουμε με το κοτόπουλο, τις πατάτες, το μαρούλι κομμένο σε φέτες, την τυροκαφτερή, την πιπεριά Φλωρίνης, το τυρί γκούντα, το βραστό καλαμπόκι, τις καυτερές πιπεριές και τυλίγουμε τις τορτίγιες. Απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Tatjana Mico
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr