Close

Cacio e pepe με νιόκι αντί για σπαγγέτι

Cacio e pepe με νιόκι αντί για σπαγγέτι

Φτιάξε σήμερα αυτή την εύκολη, γρήγορη και μοναδικά νόστιμη συνταγή με άρωμα από Ιταλία και όλοι θα σου λένε τα πας στο Μάστερ Σεφ!

Cacio e pepe με νιόκι αντί για σπαγγέτι

Πολύ συχνά η καθημερινότητα μας κατακλύζει με αποτέλεσμα να χάνουμε τη δημιουργικότητά μας στην μαγειρική και να καταλήγουμε να φτιάχνουμε τα ίδια φαγητά κατ’ επανάληψη κάθε εβδομάδα. Αν θέλεις να σπάσεις τη ρουτίνα και να δοκιμάσεις νέα πιάτα μπορείς να το κάνεις χωρίς κόπο. Για εύκολα αλλά πεντανόστιμα ζυμαρικά και νιόκι δε χρειάζεται να είσαι μάστερ σεφ. Μπορείς με πολύ απλά βήματα να δημιουργήσεις γευστικά πιάτα για τους αγαπημένους σου αρκεί να έχεις τα απαραίτητα υλικά που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη. 

 

Η συνταγή cacio e pepe είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που μπορεί να ετοιμαστεί σε πολύ λίγο χρόνο. Είναι μια από τις πιο αγαπημένες ιταλικές συνταγές και διακρίνεται για την απλότητα και τη γευστικότητά της. Αν λοιπόν λιγουρεύτηκες τη συνταγή ζυμαρικών με τυρί και πιπέρι ή ιταλικά cacio e pepe μπορείς να τη φτιάξεις και μάλιστα σε λιγότερο από 20 λεπτά ακολουθώντας την παρακάτω απλή συνταγή. Εμείς εδώ παρουσιάζουμε παραλλαγή της κλασικής συνταγής και αντί για ζυμαρικά έχουμε βάλει νιόκι. Μπορείτε όμως να φτιάξετε ακριβώς το ίδιο πιάτο με τα αγαπημένα σας ζυμαρικά. 

 

Για τέσσερις (4) μερίδες θα χρειαστείς:

  • 600 γραμμάρια νιόκι (αν έχεις χρόνο και όρεξη για δημιουργία μπορείς να τα φτιάξεις μόνος σου. Η συνταγή του Πάνου Ιωαννίδη περιλαμβάνει αυγά, αλεύρι, πατάτες και παρμεζάνα). Αν πάλι θέλεις κάτι πιο γρήγορο μπορείς να αγοράσεις 2 συσκευασίες έτοιμα φρέσκα νιόκι (τώρα πια τα βρίσκεις στα ψυγεία των περισσότερων μεγάλων σούπερ μάρκετ όπως εδώ)
  • 100 γρ. Βούτυρο
  • 1 κ.σ. Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 70 γρ. Πεκορίνο τριμμένο
  • 150 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη

Σημείωση:

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο αντί για βούτυρο αν θέλετε ένα πιο ελαφρύ και υγιεινό αποτέλεσμα. 
  • Επίσης, αν δεν είστε φαν του πεκορίνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντ’ αυτού τυρί προτίμησης σας, όπως για παράδειγμα μοτσαρέλα ή cheddar ή ακόμα και σκέτη παρμεζάνα. 

 

Πάμε τώρα στην εκτέλεση:

Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη. Αφού συγκεντρώσεις τα υλικά σου, σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζεις νερό και ρίχνεις μέσα τα νιόκι. Περιμένεις πρώτα να ανέβουν στην επιφάνεια και μετά βράζεις για 3 λεπτά. Έπειτα τα σουρώνεις με προσοχή και θυμάσαι να κρατήσεις περίπου μια κούπα από το νερό για να δέσεις στη συνέχεια τη σάλτσα σου. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ τοποθετούμε το βούτυρο και καβουρντίζουμε το πιπέρι μας ώστε να αρωματιστεί το βούτυρο. Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από τα νιόκι και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα νιόκι, το πεκορίνο και τα 100 γρ παρμεζάνα. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρις ότου να δέσει η σάλτσα με τα νιόκι μας και να έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα. Σερβίρουμε προσθέτοντας την υπόλοιπη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 


Δοκιμάστε σήμερα κιόλας να φτιάξετε αυτή την πολύ εύκολη, γρήγορη και γευστική συνταγή και κρατήστε τη στη φαρέτρα σας με νόστιμα και γρήγορα πιάτα, ιδιαίτερα για τις μέρες που η καθημερινότητα δε σας αφήνει να προλάβετε πολλά. Καλή σας όρεξη!