Close
Cake pops σοκολάτας. Νηστισιμα

Τι χρειαζόμαστε:
1/2 κέικ σοκολατας  νηστισιμο συνταγη εδω
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
20-25 ξυλάκια περίπου 12 cm
ζάχαρη και χρώμα ζαχαροπλαστικής για να δώσουμε χρώμα ή τρούφα

Για το γλασσο
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές σούπας σπορέλαιο

Φτιάχνουμε το κέικ από την προηγούμενη μέρα για να κρυώσει.
Την επόμενη μέρα παίρνουμε περίπου το μισό και λίγο παραπάνω και αφαιρούμε την εξωτερική κρούστα.
Βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη το κέικ και το κάνουμε τρίμματα με τα δάχτυλα.
Αφού το έχουμε τρίψει καλά προσθέτουμε το γλάσο . Καλύτερα το γλάσο να μην το προσθέσετε όλο μαζί αλλά λίγο λίγο για να μπορέσετε να καταλάβετε όταν το μείγμα γίνει έτσι ώστε να μπορείτε να το πλάσετε μπαλάκια χωρίς να χωρίζει.
Μόλις ετοιμάσετε τα μπαλάκια περίπου 20-25 γρ. το καθένα παίρνετε ένα ταψί και τα βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Μετά τις 2 ώρες σε μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα σας  και βγάζετε τα μπαλάκια από το ψυγείο.
Παίρνετε ένα καλαμάκι το βουτάτε στην άκρη του στην κουβερτούρα σας και το βάζετε μέσα στο μπαλάκι χωρίς να το τρυπήσετε μέχρι πάνω.
Βουτάτε μέσα στην κουβερτούρα το μπαλάκι μέχρι να καλυφθεί όλο και βγάζετε κρατώντας το πάνω απο το μπολ μέχρι να στραγγίσει τελείως.  Καρφώνετε μετά μέσα σε φελιζόλ ή άμμο.
Διακοσμείτε με ζάχαρη χρωματιστή ή τρούφα κουβερτουρας.

Προσοχή: πολύ σημαντικό είναι τα μπαλάκια να είναι αρκετά παγωμένα, αλλιώς μόλις τα βουτάτε στην σοκολάτα θα πέφτουν από τα ξυλάκια με το βάρος.  Αν δείτε και γίνεται αυτό μπορείτε να τα ξαναπαγώσετε και στην κατάψυξη για περίπου 20 λεπτά.