Close

Cannoli ρολάκια φράουλα σοκολάτα του Παναγιώτη Παπαδάκη

Cannoli-ρολάκια φράουλα-σοκολάτα-του Παναγιώτη Παπαδάκη-συνταγή-

Συνταγή για ιταλικά cannoli, δηλαδή ρολάκια ζύμης, γεμισμένα με φράουλα και επικάλυψη σοκολάτας από τον Παναγιώτη Παπαδάκη. Εύκολα και τραγανά ρολάκια για κέρασμα σε γιορτές ή για το γλυκάκι μας, με απλά υλικά.

    Υλικά

  • μόρφατ 1 κουτάκι
  • ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας
  • ζελέ 100 γραμμάρια σε σκόνη με γεύση φράουλα
  • νερό 70 ml καυτό

    Για το πασπάλισμα

  • καρυδια Κατά βούληση τριμμένα

Τα καννόλι είναι ιταλικά αρτοσκευάσματα που αποτελούνται από τηγανητή ζύμη σε σχήμα σωλήνα, γεμιστά με γλυκιά, κρεμώδη γέμιση που συνήθως περιέχει ρικότα – ένα βασικό προϊόν της σικελικής κουζίνας.

Ατομικά ρολάκια κρούστας με κρέμα

Κυμαίνονται σε μέγεθος από 9 έως 19 εκατοστόμετρα. Σήμερα θα φτιάξουμε σπιτικά cannoli από τον Παναγιώτη Παπαδάκη, γεμιστά με φράουλα και σοκολάτα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα cannoli ρολάκια φράουλα σοκολάτα του Παναγιώτη Παπαδάκη

Cannoli-ρολάκια φράουλα-σοκολάτα-του Παναγιώτη Παπαδάκη-συνταγή-

Cannoli Recipe

INGREDIENTS

1 can Morfat Creamy (whipped cream)
2 tbsp sugar
100 g strawberry jelly powder
70 g hot water

1 sheet of puff pastry

1 egg yolk
1 tbsp milk

Melted dark chocolate

Walnuts or Pistachios

GERMAN

ZUTATEN

1 Dose Morfat Creamy (Schlagsahne)
2 EL Zucker
100 g Erdbeergelee-Pulver
70 g heißes Wasser

1 Blatt Blätterteig

1 Eigelb
1 EL Milch

Geschmolzene dunkle Schokolade

Walnüsse oder Pistazien

5′ Χρόνος Εκτέλεσης

30 λεπτά Χρόνος Ψησίματος

12 Cannoli

Εκτέλεση για τα cannoli ρολάκια φράουλα σοκολάτα του Παναγιώτη Παπαδάκη

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τον ζελέ σε σκόνη με γεύση φράουλα, το βραστό νερό και αφού το διαλύσουμε πολύ καλά το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να γίνει χλιαρό. Ανοίγουμε την σφολιάτα και την κόβουμε σε ίσες λωρίδες.

Cannoli-ρολάκια φράουλα-σοκολάτα-του Παναγιώτη Παπαδάκη-συνταγή-

Σε καλούπια για cannoli βάζουμε λαδόκολλα, τυλίγουμε τις λωρίδες της σφολιάτας και έτσι θα μας βοηθήσει να μην χαλάσουν μετά το ψήσιμο όταν τα ξεφορμάρουμε. Αλείφουμε με κρόκο και γάλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στην προτελευταία κάτω σχάρα για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την Morfat creamy μαζί με την ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να σχηματιστούν κορυφές. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζελέ φράουλα μέσα στο μείγμα χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει.

Cannoli-ρολάκια φράουλα-σοκολάτα-του Παναγιώτη Παπαδάκη-συνταγή-

Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Βάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα κορνέ και γεμίζουμε προσεκτικά όλα τα cannoli σφολιάτας. Σκουπίζουμε τις άκρες με μια σπάτουλα και τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι η φιστίκι Αιγίνης.

Cannoli-ρολάκια φράουλα-σοκολάτα-του Παναγιώτη Παπαδάκη-συνταγή-

Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 2 λεπτά και τα πιο νόστιμα γλυκάκια είναι έτοιμα να τα απολαύσετε εσείς και τα παιδάκια σας!! Ιδανικό γλυκάκι για όλες τις περιστάσεις! Καλή σας επιτυχία!

Tips για τα cannoli ρολάκια φράουλα σοκολάτα του Παναγιώτη Παπαδάκη

Αντί για καρύδια μπορούμε να βάλουμε φιστίκια Αιγίνης.

Cannoli-ρολάκια φράουλα-σοκολάτα-του Παναγιώτη Παπαδάκη-συνταγή-

Δείτε το βίντεο εδώ:

Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr