Συνταγή για ιταλικά cannoli, δηλαδή ρολάκια ζύμης, γεμισμένα με φράουλα και επικάλυψη σοκολάτας από τον Παναγιώτη Παπαδάκη. Εύκολα και τραγανά ρολάκια για κέρασμα σε γιορτές ή για το γλυκάκι μας, με απλά υλικά.
- μόρφατ 1 κουτάκι
- ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας
- ζελέ 100 γραμμάρια σε σκόνη με γεύση φράουλα
- νερό 70 ml καυτό
Υλικά
- φύλλο σφολιάτας 1
Για την ζύμη
- κρόκους αυγού 1
- Γάλα φρέσκο 1 κουταλιά της σούπας
Για το αλειμμα
- κουβερτουρα 2
Για το γαρνίρισμα
- καρυδια Κατά βούληση τριμμένα
Για το πασπάλισμα
Τα καννόλι είναι ιταλικά αρτοσκευάσματα που αποτελούνται από τηγανητή ζύμη σε σχήμα σωλήνα, γεμιστά με γλυκιά, κρεμώδη γέμιση που συνήθως περιέχει ρικότα – ένα βασικό προϊόν της σικελικής κουζίνας.
Ατομικά ρολάκια κρούστας με κρέμα
Κυμαίνονται σε μέγεθος από 9 έως 19 εκατοστόμετρα. Σήμερα θα φτιάξουμε σπιτικά cannoli από τον Παναγιώτη Παπαδάκη, γεμιστά με φράουλα και σοκολάτα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα cannoli ρολάκια φράουλα σοκολάτα του Παναγιώτη Παπαδάκη
Cannoli Recipe
INGREDIENTS
1 can Morfat Creamy (whipped cream)
2 tbsp sugar
100 g strawberry jelly powder
70 g hot water
—
1 sheet of puff pastry
—
1 egg yolk
1 tbsp milk
—
Melted dark chocolate
—
Walnuts or Pistachios
GERMAN
ZUTATEN
1 Dose Morfat Creamy (Schlagsahne)
2 EL Zucker
100 g Erdbeergelee-Pulver
70 g heißes Wasser
—
1 Blatt Blätterteig
—
1 Eigelb
1 EL Milch
—
Geschmolzene dunkle Schokolade
—
Walnüsse oder Pistazien
5′ Χρόνος Εκτέλεσης
30 λεπτά Χρόνος Ψησίματος
12 Cannoli
Εκτέλεση για τα cannoli ρολάκια φράουλα σοκολάτα του Παναγιώτη Παπαδάκη
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τον ζελέ σε σκόνη με γεύση φράουλα, το βραστό νερό και αφού το διαλύσουμε πολύ καλά το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να γίνει χλιαρό. Ανοίγουμε την σφολιάτα και την κόβουμε σε ίσες λωρίδες.
Σε καλούπια για cannoli βάζουμε λαδόκολλα, τυλίγουμε τις λωρίδες της σφολιάτας και έτσι θα μας βοηθήσει να μην χαλάσουν μετά το ψήσιμο όταν τα ξεφορμάρουμε. Αλείφουμε με κρόκο και γάλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στην προτελευταία κάτω σχάρα για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την Morfat creamy μαζί με την ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να σχηματιστούν κορυφές. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζελέ φράουλα μέσα στο μείγμα χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Βάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα κορνέ και γεμίζουμε προσεκτικά όλα τα cannoli σφολιάτας. Σκουπίζουμε τις άκρες με μια σπάτουλα και τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι η φιστίκι Αιγίνης.
Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 2 λεπτά και τα πιο νόστιμα γλυκάκια είναι έτοιμα να τα απολαύσετε εσείς και τα παιδάκια σας!! Ιδανικό γλυκάκι για όλες τις περιστάσεις! Καλή σας επιτυχία!
Tips για τα cannoli ρολάκια φράουλα σοκολάτα του Παναγιώτη Παπαδάκη
Αντί για καρύδια μπορούμε να βάλουμε φιστίκια Αιγίνης.
Δείτε το βίντεο εδώ:
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά Σχολεία μέχρι και τα Χριστούγεννα – Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών
- Design Your Christmas Tree με DIY Στολίδια με τις Φωτογραφίες των Παιδιών
- Αστυνομικός της Βουλής : Μέλος σε σκοτεινή αίρεση ο 45χρονος
- Κώστας Δίγκας : Ο Πρωταγωνιστής της “Λάμψης” με τις φανατικές θαυμάστριες σήμερα στα 68 του παραμένει γοητευτικός
- Βήμα βήμα πως να φτιάξετε αλμυρό Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι