Συνταγή για Ρολάκια ζύμης με κρέμα που ονομάζονται Cannoli και έχουν καταγωγή από την φίλη Ιταλία. Τραγανά και βελούδινα ταυτόχρονα που σίγουρα θα λατρέψουν όλη η οικογένεια.
- ρικότα 400 γραμμάρια
- Γιαούρτι στραγγιστό 100 γραμμάρια
- μασκαρπονε 150 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 200 γραμμάρια
- λεμονι Ξύσμα λεμονιού από 1
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
- φιστίκια Αιγίνης 50 γραμμάρια
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 30 γραμμάρια
- κανελά 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- λεμονι Ξύσμα λεμονιού από 1
- αλατι 1 πρέζα
- ηλιέλαιο 20 γραμμάρια
- μαυροδάφνη 60 γραμμάρια
- αυγα 1 μεσαίο
Για τη ζύμη
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Κατά βούληση
Για το άνοιγμα της ζύμης
- ηλιέλαιο 500 ml
Για το τηγάνισμα
- φιστίκια Αιγίνης 50 γραμμάρια
Για τη σύνθεση
- ζάχαρη άχνη Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Τα cannoli είναι ιταλικά αρτοσκευάσματα που αποτελούνται από τηγανητή ζύμη σε σχήμα σωλήνα, γεμιστά με γλυκιά, κρεμώδη γέμιση που συνήθως περιέχει ρικότα – ένα βασικό προϊόν της σικελικής κουζίνας. Όσοι έχουν επισκεφθεί την Ιταλία τα έχουν δοκιμάσει αφού είναι από τις πιο γνωστές παραδοσιακές λιχουδιές της χώρας.
Αν λοιπόν έχει τύχει να δοκιμάσετε έστω και μία φορά στη ζωή σας cannoli και δεν μπορούσατε να βρείτε με τίποτα την συνταγή, δεν χρειάζεται να αγχώνεστε άλλο. Βρήκαμε εμείς την παραδοσιακή συνταγή για cannoli με τραγανό σπιτικό φύλλο και μία κρεμώδη γέμιση από ρικότα, για να μην αλλάξουμε τίποτα στην αρχική και τόσο νόστιμη παραδοσιακή συνταγή.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα cannoli:
Εκτέλεση για την γέμιση των cannoli
Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα το τυρί ρικότα, το στραγγιστό γιαούρτι, το μασκαρπόνε, την ζάχαρη άχνη, το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Έπειτα προσθέτουμε τα φιστίκια Αιγίνης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αφού πάνε τα φιστίκια Αιγίνης παντού μεταφέρουμε το μείγμα μας σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Εκτέλεση για την ζύμη των cannoli
Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα στο μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την ζάχαρη άχνη, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι και ανακατεύουμε τα υλικά μας με ένα κουτάλι. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο, την μαυροδάφνη και το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Δείτε ακόμα Ατομικά ρολάκια με ινδοκάρυδο
Αφού το μείγμα αρχίζει να σχηματίζεται σε ζύμη ξεκινάμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μία μαλακή αλλά και ελαστική ζύμη. Τυλίγουμε την ζύμη μας με μία μεμβράνη και την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο έτσι ώστε να ξεκουραστεί.
Εκτέλεση για τα cannoli
Αφού περάσουν τα 30 λεπτά της ζύμης, μεταφέρουμε την ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και πλάθουμε με τον πλάστη την ζύμη σε φύλλο που να έχει πάχος 1-2 χιλιοστά. Έπειτα τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι το ηλιέλαιο.
Κόβουμε κύκλους το φύλλο με ένα κουπάτ 10 εκατοστών. Παίρνουμε το ένα ζυμάρι και απλώνουμε από την μία πλευρά λίγο νερό. Τοποθετούμε στο κέντρο τον ειδικό κύλινδρο και τυλίγουμε. Πιέζουμε καλά την ένωση της ζύμης για να κολλήσει και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με όλα τα υπόλοιπα ζυμαράκια.
Δείτε ακόμα Αφράτα Ρολάκια κρέμας
Τηγανίζουμε σε δόσεις για 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά και να ροδίσουν. Βάζουμε τα cannoli σε απορροφητικό χαρτί και τα γεμίζουμε με την κρέμα. Πασπαλίζουμε τα cannoli με φιστίκια Αιγίνης και ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Tips για τα cannoli
Την ζάχαρη άχνη την βάζουμε στο πασπάλισμα αφού τα cannoli έχουν κρυώσει. Τα φιστίκια Αιγίνης στην γέμιση είναι προαιρετικά. Μπορούμε αντί για ρικότα να βάλουμε Φιλαδέλφεια. Τα ζυμάρια τα τηγανίζουμε μαζί με το ειδικό εξάρτημα που τα ρολάραμε.
Την συνταγή την είδαμε από την φίλη μας Theni Sotiropoulou
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr