Close
Χαλάχ ( Το Πιο Εύκολο Τσουρέκι)

 

Χαλάχ ( Το Πιο Εύκολο Τσουρέκι)

Εκτέλεση:

Σε μία λεκανίτσα τρίβουμε τη μαγιά προσθέτουμε το νερό 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη εξτρά και 4-5 κουταλιές από το αλεύρι τα 600 γρ. Αφήνουμε τη μαγιά να φουσκώσει για δέκα λεπτά περίπου. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη προσθέτουμε το λάδι το μισό από το βούτυρο λιωμένο και τα μπαχαρικά, τα χτυπάμε με το σύρμα για τα αβγά.

Μόλις φουσκώσει η μαγιά προσθέτουμε τα αβγά με τα υπόλοιπα υλικά στη μαγιά και αρχίζουμε να βάζουμε το αλεύρι. Προς το τέλος προσθέτουμε και το υπόλοιπο βούτυρο.

Γίνεται μια ζύμη αρκετά εύπλαστη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου μιάμιση ώρα σε ζεστό μέρος. Λαδώνουμε ελαφρά τον πάγκο μας, χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και πλάθουμε τα τσουρέκια μας. Το ένα το άφησα σκέτο, το άλλο το γέμισα με μερέντα και το έβαλα σε φόρμα του κέικ.

Προσοχή εάν το βάλετε σε φόρμα μην ξεχάσετε να βάλετε αντικολλητικό χαρτί για να βγει ποιο εύκολα. Τα αφήνουμε να διπλασιαστούν. Είκοσι λεπτά πριν τα ψήσουμε τα αλλείφουμε με το ασπράδι και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 30 λεπτά.

Πηγή: zaaxarikaialati