Close
Χαλβαδοσοκολατακια :Το ποιο νόστιμο κέρασμα!

Χαλβαδοσοκολατακια

3/4 κουπας λαδι
2 κουπες σιμιγδαλι χοντρο
2 1/4 κουπας ζαχαρη
3 ποτηρια νερο
1 ποτηρι χυμο πορτοκαλιου
Ξυσμα 1 πορτοκαλιου
1 κ.σ κανελα
1/2 κγλ γαρυφαλλο

Σε μια κατσαρολα βαζουμε τη ζαχαρη,το νερο,το χυμο και το ξυσμα και τα βαζουμε να βρασουν.
Σε μια ψηλη κατσαρολα ριχνουμε το σιμιγδαλι με το λαδι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα συνεχεια σε μετρια φωτια..στη συνεχεια προσθετουμε την κανελα και το γαρυφαλλο ανακατευοντας μεχρι να παρει ενα ξανθο χρωμα το σιμιγδαλι για περιπου 5′.
Βαζουμε την κατσαρολα με το σιμιγδαλι στην ακρη κ ριχνουμε μεσα σε αυτη το σιροπι προσεκτικα γιατι πιτσιλαει και ξαναβαζουμε στη φωτια ανακατευοντας συνεχεια μεχρι να δεσει και να κανει φουσκαλες. Κλεινουμε το καπακι και βαζουμε στην ακρη την κατσαρολα για να κρυωσει για 30′
Παραλληλα λιωνουμε περιπου 200γρ κουβερτουρα με μια κουταλια της σουπας βουτυρο και ξεκιναμε να πλαθουμε το χαλβα σε μπαλιτσες. Στη συνεχεια τις βουταμε μια μια στη σοκολατα με τη βοηθεια μια οδοντογλυφιδας την οποια καρφωνουμε πανω κ μετα βγαζουμε αφου τα αφησουμε σε μια λαδοκολλα.
Αφου κρυωσουν τα βαζουμε στο ψυγειο οπου και τα διατηρουμε. Τα στολιζουμε απο πανω με ξηρους καρπους,λιγη τρουφα,καρυδα η σκετα!

σοκολατακια με χαλβα

σοκολατακια με χαλβα1