Θέλετε να απολαύσετε σιμιγδαλένιο χαλβά σε πιο καλοκαιρινή έκδοση; Φτιάξτε χαλβά με σταφίδες και παγωτό!
Δείτε ακόμα Χαλβάς με κακάο
Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένας παραδοσιακός χαλβάς. Μελωμένος και μέσα στην γλύκα, τον φτιάχνουμε είτε σκέτο, είτε με ξηρούς καρπούς. Σήμερα θα δοκιμάσουμε Χαλβά με παγωτό και σταφίδες σε πιο καλοκαιρινή έκδοση.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον χαλβά με παγωτό και σταφίδες:
Εκτέλεση για τον χαλβά με παγωτό και σταφίδες
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το χοντρό σιμιγδάλι και την κανέλα και ανακατεύουμε διαρκώς σε πολλή χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι το μείγμα να πάρει χρώμα. Αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα τις σταφίδες.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σκεύος στην άκρη. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, το νερό, το μέλι, την κανέλα και βράζουμε για 2 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού.
Δείτε ακόμα Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σταφίδες και κουκουνάρι
Στη συνέχεια ρίχνουμε με την κουτάλα λίγο λίγο σιρόπι στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε. Αφού βάλουμε όλο το σιρόπι στον χαλβά, βάζουμε το μείγμα και πάλι στην εστία με κλειστό καπάκι και βράζουμε ίσα ίσα να πιει το μείγμα το σιρόπι.
Κατεβάζουμε τον χαλβά από την εστία με κλειστό καπάκι και τον αφήνουμε στην άκρη με το καπάκι για 1 ώρα. Στην συνέχεια παίρνουμε φορμάκια βάζουμε σε κάθε φορμάκι από 1 κουταλιά της σούπας παγωτό και από πάνω χαλβά.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Δεν στεγνώνουν τα ρούχα : Το κόλπο με το μπουκάλι θα μειώσει το χρόνο στεγνώματος στο μισό
- Βασίλης Καλογήρου: Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση- Ο Τσούκαλης φεύγει εκτάκτως για Λάρισα
- Νέο Εκτακτο Δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια
- Μενού εβδομάδας από 13/1/24 έως 19/01/25
- Ανακαλείται ελληνικό τυρί – Εντοπίστηκαν αυξημένα επίπεδα σε ορυκτέλαια