Ο Χαλβάς με σιμιγδάλι χωρίς ζάχαρη είναι μια συνταγή για νηστεία για αυτούς που αποφεύγουν την ζάχαρη . Ενας σπυρωτός Χαλβάς με σιμιγδάλι χωρίς ζάχαρη , με χοντρό σιμιγδάλι, στέβια, κανέλα και μπισκότα χωρίς ζάχαρη.
- ελαιολαδο 200 ml
- Σιμιγδάλι χοντρό 500 γραμμάρια
- βούτυρο γάλακτος 100 γραμμάρια αγελαδινό
- μπισκότα 12 χωρίς ζάχαρη
Υλικά
- κανελά Αρκετή σε σκόνη
Για το σερβίρισμα
Δοκιμάσαμε πρόσφατα από τους αγαπημένους μας foodacholics μία πολύ ιδιαίτερη και υγιεινή συνταγή. Μιλάμε φυσικά για τον Χαλβάς με σιμιγδάλι χωρίς ζάχαρη με χοντρό σιμιγδάλι, μπόλικη κανέλα, μπισκότα χωρίς ζάχαρη και στέβια αντί για ζάχαρη στο σιρόπι.
Είναι ένας Χαλβάς με σιμιγδάλι χωρίς ζάχαρη που σου ξυπνά παιδικές αναμνήσεις από όταν σου έφτιαχνε η γιαγιά στον χωριό που όμως έχει χαρακτηριστικά από τις ανάγκες της εποχής που είναι η αποχή από την ζάχαρη και οι πειραματισμοί με τα μπισκότα. Αυτόν τον Χαλβά με σιμιγδάλι χωρίς ζάχαρη να τον δοκιμάσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον χαλβά με σιμιγδάλι χωρίς ζάχαρη:
Εκτέλεση για τον σιμιγδαλένιο χαλβά
Στην αρχή βάζουμε την στέβια, το νερό και τα ξυλάκια κανέλας να βράσουν για 5 λεπτά. Έπειτα αφού το σιρόπι είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αρωματίζουμε με τις βανίλιες. Στο ζεστό ελαιόλαδο και στο βούτυρο αγελάδος καβουρδίζουμε το χοντρό σιμιγδάλι.
Αφού πάρει χρυσοκόκκινο χρώμα προσθέτουμε με προσοχή το χλιαρό σιρόπι. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά και αφού ο χαλβάς κάνει φουσκάλες και πήζει τον απομακρύνουμε από την φωτιά. Απλώνουμε τον χαλβά σε αποσπώμενη φόρμα για κέικ 26 εκατοστών και βάζουμε στην φόρμα τα μπισκότα.
Δείτε ακόμα Χαλβάς του μπακάλη χωρίς ζάχαρη
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τον χαλβά για 6 ώρες στο ψυγείο. Έπειτα ξεφορμάρουμε τον χαλβά και σερβίρουμε με αρκετή κανέλα σε σκόνη.
Tips για τον Χαλβά με σιμιγδάλι χωρίς ζάχαρη
Αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σπορέλαιο. Αντί για στέβια, ζάχαρη καρύδας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια