Εντάξει το γλυκό αυτό δεν υπάρχει!! Ο συνδυασμός χαλβά και παγωτού το απογειώνει και το κάνει ένα μοναδικό, πρωτότυπο και πολύ γευστικό γλυκό! Με μόνο έξι υλικά μπορείτε να φτιάξετε ένα γλυκό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Υλικά
1 ποτήρι σπορέλαιο
2 ποτήρια σιμιγδάλι
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
25 γραμ βούτυρο
2 βανίλιες
Δειτε ακομα Χαλβάς με γλυκό κουταλιού και γκανάζ σοκολάτας
Εκτέλεση
Βάζουμε την ζάχαρη μαζί με το νερό να βράσουν και προσθέτουμε τις βανίλιες. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το σπορέλαιο και όταν κάψουν βάζουμε το σιμιγδάλι να καβουρδιστεί. Το ανακατεύουμε συχνά μέχρι που να πάρει σκούρο χρώμα.
Δειτε ακομα Χαλβάς με ταχίνι καλύτερος και από του εμπορίου σε 5 μόλις λεπτά!
Στην συνέχει προσθέτουμε το κρύο σιρόπι με προσοχή γιατί πιτσιλάει και μπορεί να μας κάψει. Όταν το σιμιγδάλι τραβήξει τα υγρά σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία πετσέτα και κλείνουμε με το καπάκι για 1 ώρα. Βάζουμε τον χαλβά σε μία φόρμα και τον αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Μπορούμε να κάνουμε και ατομικές μερίδες με γέμιση παγωτού. Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπολάκι μας και στρώνουμε περιμετρικά τον χαλβά ώστε να δημιουργήσει μία κοιλότητα. Γεμίζουμε την κοιλότητα με το παγωτό της επιλογής μας και σκεπάζουμε το πάνω μέρος με χαλβά. Ξεφορμάρουμε και είναι έτοιμο.
Δείτε αναλυτικα στο βιντεο