ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
YΛΙΚΑ
280 ΓΡ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΔΡΟ
4 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
480 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
1 LT ΝΕΡΟ
2 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ
1 ΒΑΝΙΛΛΙΝΗ
½ Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
20 ML ΚΟΝΙΑΚ
65 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
50 ΓΡ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα πορτοκάλια ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα ζάχαρης και τα αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, την υπόλοιπη ζάχαρη, τα γαρύφαλλα, τη βανιλίνη, την κανέλλα, το κονιάκ και αφήνουμε το σιρόπι να πάρει μία βράση.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα βούτυρο και ελαιόλαδο και σωτάρουμε το χονδρό σιμιγδάλι, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρούμε τα γαρύφαλλα από το σιρόπι. Ενώνουμε το σιμιγδάλι με το σιρόπι και συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι να δέσει ο χαλβάς. Αφού δέσει, τον μοιράζουμε σε μπολάκια και τον αφήνουμε να κρυώσει.Αλλος τροπος σερβιρισματος ειναι να τον βαλουμε σε φορμα και οταν κρυωσει τον ξεφορμαρουμε σε πιατελα. Περιχυνουμε με σος σοκολατας.
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή