Χαλβάς βουτύρου με πορτοκάλι στο φούρνο
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με στέβια και πορτοκάλι. Ένα γλυκό σνακ για όλες τις ωρες!
Υλικά Συνταγής
1 φλιτζ. βούτυρο καρύδας
2 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
1+1/2 φλιτζ. στέβια
1+1/2 φλιτζ. αμύγδαλα ασπρισμένα
6 φλιτζ. νερό
1 φλιτζ. χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι
1 φλούδα πορτοκαλιού (ακέρωτο)
μπόλικη κανέλα
στέβια και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, τη στέβια, το νερό, το αλάτι, το χυμό και τη φλούδα πορτοκαλιού. Τα ανακατεύουμε και μόλις πάρουν βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε βροχηδόν το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με σύρμα ή ξύλινη κουτάλα. Το ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι από το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, την κανέλα για να γίνει αρωματικός ο χαλβάς με στέβια και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε τον χαλβά σε μικρό ταψί. Τον χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 170 βαθμούς C για 15 λεπτά. Μόλις βγάλουμε τον χαλβά από το φούρνο τον πασπαλίζουμε με στέβια και κανέλα.
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024