Αλμυρο cheese cheesecake με φετα!Ιδανικο για μπουφε-και παρτυ
Για την βάση
1 1/3 φλυτζάνια κρακεράκια ανάλατα
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1/3 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
Γέμιση
τυρί κρέμα, μαλακό-200 γρ
100 γρ τριμμένη φέτα
3 Αυγά
120 γρ ψιλοκομμένες ώριμες ελιές χωρίς κουκούτσι, καλά στραγγισμένες
1/3 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι χοντρό
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2-3 φύλλα βασιλικό
1 λιαστή ντομάτα
Διακόσμηση
2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
Οδηγίες
Ζεσταίνετε το φούρνο σε 160 ° C.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά για την βάση σε ένα μπολ . Σε μια στρογγυλη μικρη φόρμα ή ταψάκι στρώστε λαδόκολλα και πατήστε να απλωθεί ομοιόμορφα ή κρούστα .
Ανακατέψτε το τυρί κρέμα και το τυρί φέτα σε ένα μπολ. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει κρεμώδες. Προσθέστε τα αυγά. Ανακατέψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Ρίξτε πάνω στο ταψάκι . Ψήστε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να πήξει . Αφήστε να κρυώσει για 2 ώρες. Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Κόψτε σε φέτες. Διακοσμείστε με ντομάτα και φρέσκα κρεμμυδάκια. Σερβίρετε με κράκερ, αν αυτό είναι επιθυμητό. Φυλάσσεται στο ψυγείο.
πηγη
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές