Αμαρτωλά νόστιμο, το απολαμβάνεις καλύτερα με μέτρο. Χρησιμοποιείς σκόνη κακάο για πιο γεμάτη γεύση σοκολάτας, επάνω σε μία σοκολατένια βάση που είναι πολύ πιο υγιεινή από την κλασική βάση τάρτας με μπισκότα.
Χρόνος παρασκευής: 60 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 60 λεπτά
Μερίδες ανά συνταγή: 12
Χρόνος ψησίματος: 60 λεπτά
Μερίδες ανά συνταγή: 12
Yλικά βάση:
1/2 φλιτζ. βούτυρο
1/2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
3/4 φλιτζ. αλεύρι
1/4 φλιτζ. σκόνη κακάο
μια πρέζα αλάτι
1/2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
3/4 φλιτζ. αλεύρι
1/4 φλιτζ. σκόνη κακάο
μια πρέζα αλάτι
Γέμιση:
100 γραμμ. τυρί κρέμα
1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
4 αβγά
1 φλ. σκόνη κακάο
1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
4 αβγά
1 φλ. σκόνη κακάο
Γκανάς
240 γραμμ. καλής ποιότητας κουβερτούρα
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
240 γραμμ. καλής ποιότητας κουβερτούρα
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
Οδηγίες
Προετοίμασε τη βάση:
Προθέρμανε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Μαλάκωσε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτύπησε το βούτυρο μέχρι να γίνει απαλό και αφράτο. Πρόσθεσε μέσα την άχνη ζάχαρη.
Πρόσθεσε μια πρέζα αλάτι, τη σκόνη κακάο και το αλεύρι και ανάμιξέ τα καλά.
Αν η ζύμη είναι πολύ μαλακή, πάγωσέ τη στο ψυγείο για 15-30 λεπτά. Άπλωσέ την σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα, ψήσε τη για 10 λεπτά και άφησέ τη να κρυώσει όσο θα ετοιμάζεις τη γέμιση.
Προετοίμασε τη γέμιση:
Άφησε το κρεμώδες τυρί να μαλακώσει. Χτύπησέ το σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι το μίγμα να γίνει απαλό και κρεμώδες. Πρόσθεσε ένα ένα τα αβγά, ανακατεύοντας καλά κάθε φορά. Ρίξε τη σκόνη κακάο και ανακάτεψε μέχρι να ενοποιηθεί με το μίγμα.
Άπλωσε τη γέμιση πάνω από τη βάση (άφησε αρκετή στο μπολ για να τη γλύψεις!) και ψήσε για περίπου 40 λεπτά – βάλε στο χαμηλό ράφι του φούρνου ένα ταψάκι με νερό ώστε να μη σπάσει η βάση. Όταν τελειώσει (το τσίζκεικ θα είναι σχετικά σφιχτό), άνοιξε την πόρτα και άφησέ το να κρυώσει σταδιακά μέσα στο φούρνο. Όταν κρυώσει, βάλε το στο ψυγείο.
Άφησε το κρεμώδες τυρί να μαλακώσει. Χτύπησέ το σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι το μίγμα να γίνει απαλό και κρεμώδες. Πρόσθεσε ένα ένα τα αβγά, ανακατεύοντας καλά κάθε φορά. Ρίξε τη σκόνη κακάο και ανακάτεψε μέχρι να ενοποιηθεί με το μίγμα.
Άπλωσε τη γέμιση πάνω από τη βάση (άφησε αρκετή στο μπολ για να τη γλύψεις!) και ψήσε για περίπου 40 λεπτά – βάλε στο χαμηλό ράφι του φούρνου ένα ταψάκι με νερό ώστε να μη σπάσει η βάση. Όταν τελειώσει (το τσίζκεικ θα είναι σχετικά σφιχτό), άνοιξε την πόρτα και άφησέ το να κρυώσει σταδιακά μέσα στο φούρνο. Όταν κρυώσει, βάλε το στο ψυγείο.
Μόλις το τσίζκεικ έχει κρυώσει, ετοίμασε τη γκανάς:
Ψιλόκοψε ή τρίψε τη σοκολάτα μέσα σε ένα μέτριο ανοξείδωτο μπολ. Άφησέ τη στην άκρη. Ζέστανε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία. Φέρε την κρέμα σε σημείο βρασμού και ρίξε την κατευθείαν πάνω από τη σοκολάτα. Άφησέ τη για 5 λεπτά. Ανακάτεψε το μίγμα μέχρι να γίνει απαλό και λείο. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις λίγο λικέρ ή μπράντι. Άφησε τη γκανάς να κρυώσει λίγο, αλλά να παραμείνει χλιαρή και ρευστή, περίχυσε το τσίζκεικ και κάλυψέ το ομοιόμορφα.
Ψιλόκοψε ή τρίψε τη σοκολάτα μέσα σε ένα μέτριο ανοξείδωτο μπολ. Άφησέ τη στην άκρη. Ζέστανε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία. Φέρε την κρέμα σε σημείο βρασμού και ρίξε την κατευθείαν πάνω από τη σοκολάτα. Άφησέ τη για 5 λεπτά. Ανακάτεψε το μίγμα μέχρι να γίνει απαλό και λείο. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις λίγο λικέρ ή μπράντι. Άφησε τη γκανάς να κρυώσει λίγο, αλλά να παραμείνει χλιαρή και ρευστή, περίχυσε το τσίζκεικ και κάλυψέ το ομοιόμορφα.
shape.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή