Συνταγή για αξεπέραστο cheesecake καραμέλα χωρίς ψήσιμο. Δεν ξέρουμε γιατί συμβαίνει αυτό αλλά το cheesecake είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά ψυγείου. Μία υπέροχη μπισκοτένια βάση που μοιάζει με παντεσπάνι μόνο που είναι πολύ πιο νόστιμη.
- μπισκότα 1,5 πακ. Digestive
Υλικά
- τυρί κρέμα 600 gr τυρί Φιλαδέλφεια
- ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί
- βανίλια 2
- λεμονι 2-3 κ.σ. χυμό
- βουτυρο 3-4 κ.σ.
Για την κρέμα
- καραμέλα 3/4 κούπας σιρόπι
- γάλα εβαπορέ 100 ml
- βουτυρο 1 κ.σ. γεμάτη
Για την καραμέλα
Μία παχύρρευστη, βελούδινη κρέμα που σου γεμίζει το στόμα. Και συνήθως τα cheesecake έχουν γαρνιτούρα μαρμελάδα βύσσινο ή σοκολάτα ή ότι άλλη μαρμελάδα θέλετε. Μέχρι και νηστίσιμο cheesecake σας έχουμε! Μόνο που αυτήν την φορά το cheesecake έχει πάει ένα βήμα παραπέρα.
Σίγουρα το Cheesecake καραμέλα χωρίς ψήσιμο θα γίνει το αγαπημένο γλυκό εκείνων που λατρεύουν την καραμέλα ή που γενικά λατρεύουν το cheesecake. Cheesecake καραμέλα λοιπόν με με μία βελούδινη γαρνιτούρα από καραμέλα.
Δείτε ακόμα Ατομικά cheesecake με βύσσινο από την Τζένη Τσανακτσίδου
Η γεύση πραγματικά σου γεμίζει το στόμα και σίγουρα δεν μπορείς να σταματήσεις στο ένα κομμάτι αν κάνεις την αρχή να δοκιμάσεις. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για το cheesecake καραμέλα
Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα κάνουμε σκόνη. Στην συνέχεια τα βάζουμε σε ένα τσέρκι 26 εκ. και λιώνουμε το βούτυρο. Περιχύνουμε με το βούτυρο τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά για να πάει παντού το βούτυρο. Στην συνέχεια τα στρώνουμε πολύ καλά, πατώντας τα με ένα κουτάλι. Βάζουμε το μείγμα με τα μπισκότα για λίγο στο ψυγείο.
Στο μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού. Σταδιακά σταματάμε και δοκιμάζουμε. Αφού η κρέμα μας είναι έτοιμη, την ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για μία ώρα.
Εκτέλεση για την καραμέλα
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα εβαπορέ, το σιρόπι καραμέλας και το βούτυρο και βράζουμε το μείγμα μας για 4 με 5 λεπτά. Αφήνουμε την καραμέλα μας να κρυώσει και στην συνέχεια την περιχύνουμε πάνω από το cheesecake.
Την καραμέλα την περιχύνουμε, αφού έχει περάσει η μία ώρα που έχουμε το cheesecake στο ψυγείο. Αφού προσθέσουμε την καραμέλα, βάζουμε το cheesecake μας και πάλι στο ψυγείο για δύο με τρεις ώρες.
Συμβουλές
Το σιρόπι καραμέλας που χρησιμοποιήσαμε, είναι αυτό το παχύρρευστο σιρόπι που βάζουμε στο παγωτό. Αντί για δύο βανίλιες μπορούμε να βάλουμε 1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας. Αν θέλουμε να το κάνουμε με αλμυρή καραμέλα βάζουμε στην καραμέλα 2 με 3 πρέζες αλάτι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειαστεί.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή