Close

Cheesecake με κεράσια, μπισκοτένια βάση και ζελέ με φρέσκα κεράσια

Cheesecake με κεράσια, μπισκοτένια βάση και ζελέ με φρέσκα κεράσια

Ένα υπέροχο καλοκαιρινό, δροσερό και ανάλαφρο γλύκισμα, ιδανικό για επιδόρπιο, και όχι μόνο, στο οικογενειακό και επίσημο τραπέζι σας. Τραγανή μπισκοτένια βάση, αφράτη, δροσερή κρέμα με φρέσκα κεράσια, καλυμμένο με ένα σπιτικό ζελέ με χυμό βύσσινο και φρέσκα κεράσια. Απολαύστε το!!!
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα σοκολάτας
80 γρ. λιωμένο βούτυρο + 1 κ.σ. επιπλέον για βουτύρωμα ταψιού
Για τη γέμιση:
1/3 φλ. τσαγιού βραστό νερό
2 κ.γ. σκόνη ζελατίνης
250 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36% κρύα, χτυπημένη σε σαντιγί
200 γρ. φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσια, κομμένα στα 4
Για το ζελέ κεράσι:
300 γρ. φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσι
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
1 φλ. τσαγιού χυμό βύσσινο νέκταρ (sour cherry)
1 κ.σ. σκόνη ζελατίνης
Εκτέλεση συνταγής

Βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο βάσης 20 εκ και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος στη βάση και τα τοιχώματά του. Φροντίζετε το χαρτί ψησίματος να προεξέχει 5 εκ. περιμετρικά, πάνω από τα τοιχώματα του ταψιού.
Για τη βάση: Τοποθετείτε σε μπλέντερ τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε σε χοντρά “ψίχουλα”. Προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν. Μεταφέρετε το μείγμα στη βάση του ταψιού και το στρώνετε, πατώντας το ισομερώς με τα χέρια σας στη βάση. Το βάζετε στο ψυγείο για 30 λ.
Για τη γέμιση: Τοποθετείτε το κοχλαστό νερό σε πυρίμαχο μπολ, πασπαλίζετε από πάνω τη σκόνη ζελατίνης και το ανακατεύετε ζωηρά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Το αφήνετε στην άκρη για 15 λ να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα, τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε και το μείγμα ζελατίνης (εφ” όσον έχει σχεδόν κρυώσει) και χτυπάτε για λίγο ακόμα να ενσωματωθεί. Αφήνετε το μίξερ.
Προσθέτετε στο μείγμα τη σαντιγί και ανακατεύετε με μια σπάτουλα, με απαλές κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα επάνω να ομογενοποιηθεί. Ρίχνετε και τα κεράσια και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς. Στρώνετε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότου και το αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι να κρυώσει καλά και σφίξει η κρέμα.
Για το ζελέ κεράσι: Τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα, τα κεράσια, τη ζάχαρη άχνη, το χυμό βύσσινο και 1/2 φλ. τσαγιού κρύο νερό, μισοκαλύπτετε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και τα σιγοβράζετε, σε μέτρια φωτιά, για 8 λ περίπου από την ώρα βρασμού ή μέχρι να μαλακώσουν τα κεράσια. Αφαιρείτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη στην άκρη για 5-10 λ να χλιαρίνει το μείγμα.
Μεταφέρετε το μείγμα κερασιού σε μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Περνάτε από σουρωτήρι-σίτα το μείγμα, πιέζοντάς το ώστε να βγάλει όλα τα υγρά του. Πετάξτε τα στερεά υλικά που έμειναν στο στουρωτήρι. Ρίχνετε τη σκόνη ζελατίνης στο υγρό μείγμα κερασιών και ανακατεύετε να ενσωματωθεί. Αφήνετε το μείγμα για 15 λ να κρυώσει και μετά το στρώνετε πάνω από τη κρέμα τυριού. Το βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να πήξει το ζελέ. Το κόβετε σε 9 τετράγωνα ή 12 μικρότερα ορθογώνια κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή