Φανταστική συνταγή για cheesecake με λευκή σοκολάτα και φρέσκες φράουλες. Όταν δοκίμασα αυτήν την συνταγή πραγματικά ενθουσιάστηκα με την με την γεύση της. Τέλεια τραγανή βάση από μπισκότα με βούτυρο και λαχταριστές στρώσεις από φράουλες και κρέμα από ζαχαρούχο γάλα και λευκή σοκολάτα.
- κρεμα γαλακτος 250 γρ
- τυρί κρέμα 250 γρ
- σοκολάτα 150 γρ λευκή
- ζελατίνη 10. γρ φύλλα (5 φύλλα των 2 γρ)
- ζαχαρούχο γάλα 1 κουτάκι
- νερό 4 κ.σ καυτό
- φραουλες 1 κεσεδάκι
Για την κρέμα
Πρόκειται για ένα απολαυστικό γλυκό που θα κλέψει τις εντυπώσεις στο μπουφέ ή το Κυριακάτικο τραπέζι σας. Επίσης είναι ένα ιδανικό, δροσερό γλυκό για τις απογευματινές μας λιγούρες.
Αυτό το cheesecake είναι το απόλυτο καλοκαιρινό επιδόρπιο με την πιο απολαυστική κρέμα τυριού που σε συνδυασμό με τις φρέσκες φράουλες αφήνει στον ουρανίσκο μια φρεσκάδα ανεπανάληπτη.
Φτιάξτε το και θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σίγουρα όσοι το δοκιμάσουν θα γλύφουν τα δάχτυλα τους.
Εκτέλεση
(Για ένα τσέρκι 26 εκ.)
Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα (ολόκληρα δεν διαχωρίζουμε την κρέμα τους)να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Μετά πλένουμε και στεγνώνουμε τις φράουλες. Στην συνέχεια τις κόβουμε σε κυβάκια.( Κρατάμε λίγες για την διακόσμηση). Απλώνουμε στη βάση από ένα αποσπώμενο τσέρκι των 26 εκ. το μπισκότο και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Βάζουμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το τυρί κρέμα να χτυπηθεί και να αφρατέψει (να γίνει λεία κρέμα). Συνεχίζουμε προσθέτοντας σταδιακά την κρέμα γάλακτος(βροχηδόν) και αφού πήξει η κρέμα μας προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα, επίσης σιγά σιγά(βροχηδόν) να προλαβαίνει να ενσωματώνεται στο μείγμα.
Παράλληλα λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων τη λευκή σοκολάτα και βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε κρύο νερό να μουσκέψουν. Μετά προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μείγμα του τυριού και ανακατεύουμε καλά τη ζελατίνη μας μέσα στις τέσσερις κουταλιές της σούπας καυτό νερό μέχρι να διαλυθεί και την προσθέτω και αυτή μέσα στο μείγμα. (Καλύτερα να έχουμε λιώσει τη σοκολάτα και να έχουμε διαλύσει τη ζελατίνη πριν ξεκινήσουμε την κρέμα, για να τα είναι όλα έτοιμα προς χρήση).
Απλώνουμε τη μισή κρέμα στη βάση και από πάνω κάνω μια στρώση με τις φράουλες. Τέλος πάνω από τις φράουλες ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα που είχαμε κρατήσει. Στην συνέχεια βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά, ιδανικά όλο το βράδυ. Αφού παγώσει το γλυκό μας αφαιρούμε το τσέρκι και διακοσμούμε με σαντιγί, φρέσκες φραουλίτσες και μπισκότα.
Καλή επιτυχία!!!!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Tzela Antonopoulou
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα