Cheesecake με καραμελωμένα σύκα ενα υπέροχο επιδόρπιο για κάθε περίσταση.
- κρεμα γαλακτος 500 γρ με πλήρη λιπαρά
- ζάχαρη άχνη 3 κουταλιές
- βανίλια 1
- μασκαρπονε 250 γρ
Για την κρέμα μασκαρπόνε
- καστανή ζάχαρη 4 κουταλιές σούπας μαλακή
- νερό 4 κουταλιές
- συκο 3
Για τα καραμελωμένα σύκα
Τελικά το cheesecake όπως κι αν το φάμε μας αρέσει. Η φίλη μας Βούλα είχε πολύ φαντασία λοιπόν και είπε να μοιραστεί μαζί μας ένα υπέροχο cheesecake με βάση από μπισκότα, σύκα γύρω γύρω, κρέμα μασκαρπόνε και καραμελωμένα σύκα στο γαρνίρισμα.
Σίγουρα είναι ένα cheesecake ιδανικό για όταν θέλουμε κάτι γλυκό. Μέσα στην γλύκα του σύκου και την γλυκόξινη γεύση του μασκαρπόνε. Αυτό το cheesecake με καραμελωμένα σύκα το δοκιμάσαμε και ήταν πραγματικά εκπληκτικό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το cheesecake με καραμελωμένα σύκα:
Εκτέλεση για την βάση
Στην αρχή ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο. Αφού το μείγμα μας ομογενοποιηθεί το στρώνουμε σε ένα 20αρι τσέρκι και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Μόλις παγώσει κόβουμε τα σύκα κατά μήκος και τα στρώνουμε όρθια μέσα στο τσέρκι.
Εκτέλεση για την κρέμα μασκαρπόνε
Χτυπάμε αρχικά την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μαζί με την ζάχαρη άχνη και την βανίλια. Μόλις γίνει σαντιγί προσθέτουμε το μασκαρπόνε και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη την στρώνουμε πάνω από την παγωμένη βάση και βάζουμε το γλυκό μας και πάλι στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Εκτέλεση για τα καραμελωμένα σύκα
Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάζουμε την καστανή ζάχαρη με το νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα μας προσθέτουμε τα σύκα κομμένα στα τέσσερα. Μόλις τα σύκα καραμελώσουν τα βάζουμε πάντα από την κρέμα μασκαρπόνε και ξεφορμάρουμε το γλυκό.
Δείτε ακόμα Cheesecake με καραμελωμένο ζαχαρούχο
Η συνταγή είναι της φίλης μας Voula Damala
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr