Εκτέλεση
- κουλουρακια 200 γραμμάρια Πασχαλινά
- βουτυρο 110 γραμμάρια λιωμένο (όχι καυτό)
- τυρί κρέμα 300 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 300 γραμμάρια 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)
- μαρμελάδα 1 βάζο φράουλα
Υλικά
(για 6-8 άτομα)
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια θρυμματίστε στο μπλέντερ τα κουλουράκια μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια όχι όμως τελείως σκόνη. Κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
2. Αφού γίνει ένα μείγμα, το ρίχνουμε σε μια φόρμα ή ένα τσέρκι 20 εκ. δακτυλίδι και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα.
3. Τοποθετούμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το μείγμα μας.
4. Αφού δούμε ότι ψήθηκε τη βγάζουμε από το φούρνο για να κρυώσει ή μπορούμε να την βάλουμε στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά.
5. Αφού κρυώσει η βάση, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη σαντιγί μας απαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
6. Στρώνουμε τη γέμιση καλά μέσα στη φόρμα και στρώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα με απαλές κινήσεις.
7. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου και ξεφορμάρουμε το γλυκό, πριν το σερβίρουμε.
8. Για το σερβίρισμα το κόβουμε τριγωνικά και το περιχύνουμε με μαρμελάδα φράουλα.
photo via pinterest
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή