Απολαυστικό cheesecake με πραλίνα φουντουκιού και πουράκια με γεύση καπουτσίνο. Στην βάση υπέροχα μπισκότα και φυσικά βούτυρο γάλακτος με πλούσια γεύση.
- βούτυρο γάλακτος 130 γρ. αγελαδινό λιωμένο
- μπισκότα 300 γρ. digestive σε σκόνη
Υλικά
- τυρί κρέμα 500 γρ.
- πραλίνα 350 γρ. φουντουκιού
- αλατι Μια πρέζα
- πουρακια 8 με γεύση καπουτσίνο τριμμένα στο χέρι
- κρεμα γαλακτος 200 γρ. 35% λιπαρά
Για την γέμιση
- πραλίνα 100 γρ. φουντουκιού
- κρεμα γαλακτος 100 γρ.
Για την γκανάζ
Το σημερινό μας cheesecake με πραλίνα φουντουκιού και πουράκια απευθύνεται στους ανθρώπους που αγαπούν την σοκολάτα και την ιδιαίτερη γεύση του καφέ. Θα χρησιμοποιήσουμε πραλίνα φουντουκιού για την γέμιση και την γκανάζ που φυσικά αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και υπέροχα πουράκια με γεύση καπουτσίνο.
Φυσικά μπορούμε να βάλουμε και κλασικά πουράκια με σοκολάτα που αρέσουν σε όλους. Το συγκεκριμένο cheesecake είναι απολαυστικό όπως το Φραουλένιο Cheesecake με λευκή σοκολάτα και μπορούμε να το φτιάξουμε ακόμη και σαν τούρτα γενεθλίων.
Δείτε ακόμα Cheesecake καραμέλα χωρίς ψήσιμο
Η βάση είναι η παραδοσιακή βάση για cheesecake με μπισκότα και βούτυρο. Αξίζει να το δοκιμάσετε διότι αυτό το cheesecake είναι σκέτη σοκόλαση και κανείς δε θα μπορέσει να αντισταθεί. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Στην αρχή παίρνουμε ένα τσέρκι 25 εκ. με αποσπώμενη βάση και στρώνουμε στον πάτο του λαδόκολλα. Στρώνουμε πάνω στην λαδόκολλα τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Τα πατάμε καλά για να ισιώσει η επιφάνεια με τα μπισκότα και βάζουμε το τσέρκι στο ψυγείο για να σφίξει το μείγμα με τα μπισκότα και το βούτυρο.
Στην συνέχεια χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με την πραλίνα φουντουκιού και το αλάτι για μισό λεπτό στο μίξερ. Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος την οποία την έχουμε χτυπήσει προηγουμένως σε σαντιγί. Προσθέτουμε επίσης και τα πουράκια. Ανακατεύουμε το μείγμα με μία μαρίζ.
Στρώνουμε πάνω από την βάση με τα μπισκότα το μείγμα μας με το τυρί κρέμα και ξανά βάζουμε το τσέρκι στο ψυγείο για 5 με 6 ώρες μέχρι να σφίξει. Ξεκινάμε να φτιάχνουμε την γκανάζ βάζοντας την κρέμα γάλακτος μαζί με την πραλίνα φουντουκιού για λίγα δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων σε ένα μπολ με μεμβράνη για να ζεσταθεί.
Δείτε ακόμα Εύκολο Cheesecake σε 10 λεπτά (βίντεο)
Στην συνέχεια ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Απλώνουμε την γκανάζ πάνω από το μείγμα με το τυρί κρέμα και ξανά βάζουμε το τσέρκι στο ψυγείο για να σφίξει. Διακοσμούμε το cheesecake με πουράκια ή ό,τι άλλο μας αρέσει.
Tips για το Cheesecake με πραλίνα φουντουκιού και πουράκια
Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων μπορούμε να ζεστάνουμε ελαφρώς την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι για λίγα λεπτά και στην συνέχεια να προσθέσουμε την πραλίνα φουντουκιού ανακατεύοντας. Μπορούμε να διακοσμήσουμε το γλυκό μας με τριμμένο φουντούκι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Efi Prentza
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr