Cheesecake σε ταπεράκι από την Τζένη Τσανακτσίδου με βύσσινο, για ένα δροσερό γλυκό που μπορούμε να το προσφέρουμε και σαν κέρασμα.
- τυρί κρέμα 400 γραμμάρια
- φυτική κρέμα γάλακτος 470 γραμμάρια
- χυμός Από μισό λεμόνι
- ζαχαρη 90 γραμμάρια
- βανίλια 1
Υλικά
- βύσσινο 1 κομπόστα
- κορν φλαουρ 2 κουταλάκια του γλυκού
Για το βύσσινο
Το cheesecake είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά. Μπορεί ο Αύγουστος να μας αποχαιρετά σιγά σιγά, όμως η ζέστη δεν λέει να υποχωρήσει, οπότε ένα δροσερό cheesecake είναι βάλσαμο τόσο στις υπογλυκαιμίες μας όσο και στη ζέστη.
Η Τζένη Τσανακτσίδου μας δίνει μία μοναδική ιδέα για το πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα cheesecake σε μικρότερες μερίδες. Αν επιλέξετε μικρά ταπεράκια, μπορείτε να τα προσφέρετε και σαν κέρασμα.
Δείτε ακόμα Cheesecake κεράσι της Γωγώς
Τα μεσαίου μεγέθους ταπεράκια αντιστοιχούν σε μερίδες για 2 άτομα. (Εμείς τα τρώμε μόνοι μας βέβαια). Δοκιμάστε λοιπόν αυτό το cheesecake σε ταπεράκι με βύσσινο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το cheesecake σε ταπεράκι:
Εκτέλεση για το cheesecake σε ταπεράκι
Ξεκινάμε την συνταγή μας με την βάση. Πιο συγκεκριμένα, θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα μοιράζουμε στα ταπεράκι. Ρίχνουμε στο καθένα από 1 κουταλιά λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να απορροφηθεί πλήρως το βούτυρο. Ισιώνουμε καλά την βάση και βάζουμε τα ταπεράκια στο ψυγείο.
Συνεχίζουμε με την κρέμα τυριού χτυπώντας το τυρί κρέμα στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Αφού αφρατέψει, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στην συνέχεια χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος για 2 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε την ζάχαρη και την βανίλια και χτυπάμε για ακόμη 2 λεπτά.
Μοιράζουμε την κρέμα στην κρύα βράση και βάζουμε και πάλι τα ταπεράκια στο ψυγείο για 1 ώρα. Στο τέλος φτιάχνουμε το βύσσινο, στραγγίζοντας τη κομπόστα βύσσινο. Στο ζουμί της κομπόστας διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μία κατσαρόλα και το βάζουμε στην εστία.
Δείτε ακόμα Cheesecake φράουλα στο πυρέξ
Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και βάζουμε μέσα και τα βύσσινα.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε το βύσσινο να κρυώσει για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Βγάζουμε τα κρύα γλυκά από το ψυγείο, μοιράζουμε από πάνω το βύσσινο και βάζουμε και πάλι το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr