Close
Cheesecake σοκολάτα από την Γκόλφω

Cheesecake σοκολάτα από την Γκόλφω. Σοκολατένιο cheesecake της Γκόλφως με βάση από μπισκότα, βούτυρο και σοκολάτα, κρέμα από κρέμα γάλακτος και σοκολάτα και επικάλυψη από γάλα και σοκολάτα γάλακτος.

Το cheesecake είναι ένα αγαπημένο γλυκό και υπάρχουν πολλές παραλλαγές που μπορούμε να ακολουθήσουμε. Σήμερα λοιπόν θα δούμε την πιο λαχταριστή συνταγή για cheesecake για όσους αγαπούν την σοκολάτα. Cheesecake σοκολάτα λοιπόν από την αγαπημένη μας Γκόλφω!

Αυτό το cheesecake θα το φτιάξουμε με βάση από μπισκότα, βούτυρο και κουβερτούρα, κρέμα από κρέμα γάλακτος, σοκολάτα γάλακτος και μερικά ακόμη απλά υλικά και μία επικάλυψη από σοκολάτα γάλακτος και φρέσκο γάλα. Είναι απλά υπέροχο και μπορείτε να το απολαύσετε και σαν τούρτα σοκολάτας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Cheesecake σοκολάτα από την Γκόλφω

Cheesecake-σοκολάτα-από-την-Γκόλφω-

Εκτέλεση για την βάση του cheesecake

Στην αρχή κάνουμε σκόνη τα μπισκότα περνώντας τα από το μούλτι. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στα μπισκότα μας. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο στα μπισκότα. Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε στο μπολ με την κουβερτούρα το ζεστό εβαπορέ γάλα.

Ανακατεύουμε το γάλα με την κουβερτούρα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα με τα μπισκότα. Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η κουβερτούρα με τα μπισκότα.

Παίρνουμε μία στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα και βάζουμε μέσα το μείγμα με τα μπισκότα. Στρώνουμε καλά την βάση μας για το cheesecake και αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο την βάση για να συνεχίσουμε με τις υπόλοιπες παρασκευές.

Δείτε ακόμα Υγιεινό Cheesecake χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση για την κρέμα του cheesecake

Σε ένα μπολ βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, την βανίλια, την ζάχαρη άχνη, το τυρί κρέμα και χτυπάμε το μείγμα μας με μίξερ χειρός. Δεν την θέλουμε πολύ σφιχτή, θέλουμε απλά να σταθεροποιηθεί. Στην συνέχεια ανακατεύουμε την μερέντα και την λιωμένη σοκολάτα γάλακτος την οποία την έχουμε λιώσει είτε σε μπεν μαρί είτε στα μικροκύματα.

Αφού ανακατέψουμε τις δύο σοκολάτες προσθέτουμε το μείγμα με την μερέντα στο μείγμα με την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ για 1 λεπτό, για να μην μας σφίξει πολύ η κρέμα. Έπειτα στρώνουμε και την κρέμα μας πάνω από την βάση με μία σπάτουλα και βάζουμε το γλυκό και πάλι στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την επικάλυψη.

Cheesecake-σοκολάτα-από-την-Γκόλφω-

Εκτέλεση για την επικάλυψη του Cheesecake σοκολάτα από την Γκόλφω

Ζεσταίνουμε στο μπρίκι ή σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε σε ένα μπολ που έχουμε σπάσει σε κομμάτια την σοκολάτα. Αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά για να λιώσει η σοκολάτα και αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα η επικάλυψη είναι έτοιμη.

Αφήνουμε την επικάλυψη να γίνει πιο χλιαρή αλλά όχι να σφίξει και προσθέτουμε την επικάλυψη πάνω από την κρέμα. Με μία σπάτουλα στρώνουμε την επικάλυψη για να πάει παντού και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να σφίξει. Διακοσμούμε όπως μας αρέσει.

Tips για το Cheesecake σοκολάτα από την Γκόλφω

Αντί για βούτυρο μπορούμε να βάλουμε 150 γραμμάρια λιωμένη μαργαρίνη. Στην επικάλυψη αντί για σοκολάτα γάλακτος μπορούμε να βάλουμε 200 γραμμάρια κουβερτούρα. Αν η κρέμα μας σφίξει παραπάνω μπορούμε να την αραιώσουμε με λίγη κρέμα γάλακτος ή λίγο φρέσκο γάλα. Μπορούμε να αφήσουμε το γλυκό για όλο το βράδυ στο ψυγείο.

Cheesecake-σοκολάτα-από-την-Γκόλφω-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής για το Cheesecake σοκολάτα από την Γκόλφω παρακάτω:

Cheesecake-σοκολάτα-από-την-Γκόλφω-

Η φωτογραφία είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr