Cheesecake σοκολάτας από την Γκόλφω Νικολού, για τις γιορτές του σπιτιού ή απλά για όταν θέλετε κάτι γλυκό.
- μπισκότα 1 συσκευασία πτι μπερ
- βουτυρο 150 γρ. λιωμένο
- κουβερτουρα 150 γρ. λιωμένη
- Γάλα φρέσκο 100 γρ
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 400 γρ.
- τυρί κρέμα 1 συσκευασία
- ζάχαρη άχνη 2 κουταλιές γεμάτες
- μερεντα 2 κουταλιές γεμάτες
- σοκολάτα 200 γρ. γάλακτος
- βανίλια 1
Για την κρέμα
- κρεμα γαλακτος 200 γρ
- σοκολάτα 200 γρ. γάλακτος
Για την επικάλυψη
Το cheesecake είναι ένα αγαπημένο γλυκό όμως η σημερινή μας παραλλαγή θα σας κάνει να διαγράψετε όποιο άλλο cheesecake τρώγατε μέχρι τώρα και σας άρεσε. Η Γκόλφω Νικολού έφτιαξε ένα πεντανόστιμο cheesecake σοκολάτας.
Θα βάλουμε μπόλικη σοκολάτα γάλακτος, κουβερτούρα και μερέντα τόσο στην βάση όσο και στην γκανάζ. Σίγουρα είναι ένα γλυκό ψυγείου για τους λάτρεις της σοκολάτας. Σκέτη σοκόλαση λοιπόν για να απογειώσετε τα τραπέζια σας, τον μπουφέ σας ή για όταν απλά θέλετε κάτι γλυκό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το cheesecake σοκολάτας
Εκτέλεση για την βάση
Αρχικά θρυμματίζουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ζεστό και ανακατεύουμε λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα μπισκότα και το βούτυρο. Στην συνέχεια κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την βάζουμε σε ξεχωριστό μπολ.
Δείτε ακόμα Cheesecake με πραλίνα φουντουκιού και πουράκια
Προσθέτουμε το γάλα ζεστό και περιμένουμε λίγο να μαλακώσει και να λιώσει η κουβερτούρα. Ανακατεύουμε λίγο την κουβερτούρα και την ρίχνουμε στο μπολ με τα μπισκότα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στρώνουμε το μείγμα με τα μπισκότα σε μία αποσπώμενη φόρμα και βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
Εκτέλεση για την κρέμα
Σε ένα μπολ βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη άχνη, το τυρί κρέμα και χτυπάμε την κρέμα μέχρι να σταθεροποιηθεί. Δεν την θέλουμε πολύ σφιχτή. Στην συνέχεια προσθέτουμε την μερέντα. Επίσης λιώνουμε την σοκολάτας γάλακτος ή σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και την βάζουμε και αυτή στην κρέμα.
Ανακατεύουμε και πάλι με το μίξερ για 1 λεπτό. Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα με μία σπάτουλα και βάζουμε το γλυκό μας και πάλι στο ψυγείο.
Εκτέλεση για την επικάλυψη
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις ζεσταθεί την ρίχνουμε πάνω από την θρυμματισμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε για να λιώσει η σοκολάτα. Μόλις είναι έτοιμη η επικάλυψη την αφήνουμε να χλιαρύνει ελαφρώς και στρώνουμε την γκανάζ πάνω από το γλυκό. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
Tips για το Cheesecake σοκολάτας από την Γκόλφω Νικολού
Στην επικάλυψη μπορούμε να βάλουμε και σοκολάτα κουβερτούρα. Το φτιάχνουμε σε 22αρι ή 24αρι ταψί ή φόρμα. Αν η κρέμα σφίξει την αραιώνουμε με λίγο κρέμα γάλακτος ή λίγο γάλα.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές