Close

Cheesecake με σως σοκολάτας γάλακτος, μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει

Cheesecake με σως σοκολάτας γάλακτος, μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει

Υπεροχο Πεντανοστιμο Cheesecake με σως σοκολάτας γάλακτος!!!

Υλικά

300γρ digestives με σοκολάτα γάλακτος

100γρ βούτυρο λιωμένο

1 κγ εκχύλισμα βανίλια

300 γρ τυρί τύπου Φιλαδέλφεια (Philadelphia)

200 γρ τυρί Mascarpone

80 γρ ζάχαρη άχνη

180 ml κρέμα γάλακτος

Σάλτσα σοκολάτας ή έτοιμο σιρόπι σοκολάτας γάλακτος

Για τη σάλτσα σοκολάτας

200γρ καλής ποιότητας σοκολάτα γάλακτος

175ml γάλα

2 κσ κρέμα γάλακτος

30γρ ζάχαρη

30γρ βούτυρο σε κύβους

Εκτέλεση

Βουτυρώστε ελαφρά μια φόρμα δαχτυλίδι 23εκ περίπου.

Σπάστε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Τα αναμιγνύετε σε ένα μπωλ με το λιωμενο βουτυρο και τα ανακατεύετε πολύ καλά. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα, ισιώνετε με ένα κουτάλι την επιφάνεια και το βάζετε στο ψυγείο.

Βάζουμε στο κάδο του μίξερ το τυρί, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά και να αφρατέψουν. Μετά ρίχνουμε σιγά σιγά τη κρέμα γάλακτος (μπορεί να μην χρειαστεί και όλη) και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά. Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και πάνω στη βάση ρίχνουμε λίγο σιρόπι σοκολάτας. Βάζουμε από πάνω τη κρέμα μας, ισιώνουμε την επιφάνεια, το καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει (και από την προηγούμενη μέρα μπορούμε να το φτιάξουμε).

Όταν είναι να σερβίρουμε βγάζουμε το γλυκό μας 30 λεπτά πριν να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Γαρνίρουμε με τη σοκολάτα και σερβίρουμε.

Για τη σως σοκολάτας

Κόβετε σε κομμάτια τη σοκολάτα και τη βάζετε σε μεταλλικό σκεύος για μπεν μαρί. Προσοχή να μην πάει νερό στη σοκολάτα. Ανακατεύετε και την αφήνετε να λιώσει. Την αποσύρετε από τη φωτιά. Σε ένα κατσαρολάκι αναμιγνύετε το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να πάρει βράση. Συνεχίζετε να ανακατεύετε και όπως βράζει το ρίχνετε μέσα στην λιωμένη σοκολάτα και τα ανακατεύετε. Τα επιστρέφετε στη κατσαρόλακαι τα αφήνετε μέχρι να κάνουν φουσκάλες στη φωτιά. Κλείνετε το μάτι, ρίχνετε το βούτυρο και ανακατεύετε συνεχώς. Τη ρίχνετε στο γλυκό και σερβίρετε αμέσως!!

Καλή επιτυχία!!!Elena Psillia

Πηγή: diavolnewss.blogspot.gr